Diðer Yazýlar
Pages: 1
Ev hali By: hafiza aise Date: 08 Ekim 2011, 15:00:04
EV HALÝ

Nisan 2009 43.SAYI

BUZDOLABINDAKÝ HANGÝ SORUNLAR ÝÇÝN SERVÝS ÇAÐIRMALIYIZ?

Buzdolabýnýz soðutma yapmýyorsa, dýþ yüzeyine eliniz deðdiði anda çarpýyorsa, buzlanma þikayeti varsa mutlaka servise baþvurmalýsýnýz. Buzdolaplarýnýn kullanma kýlavuzundaki uyarý notlarýný da uygulayabilirsiniz.

NASIL BÝR BAKIM YAPMALIYIZ?

Ýþleme buzdolabýnýn fiþini çekip, içini boþaltarak baþlamalýyýz. Daha sonra derin dondurucu kýsmýnda buzlanma varsa çözülmesini beklemeliyiz.  Buzlar eridikten sonra buzdolabýnýn raflarýnýn arasýnda bulunan oluklardaki meyve ve sebze yapraklarý, maydanoz yapraklarý vs varsa onlar temizlenir. Bu iþlemler bittikten sonra dolap komple silinip, temizlenip fiþi takýlýr. Tek kapýlý buzdolabýmýzýn da ayný þekilde fiþini çekip buzlarýnýn çözülmesini saðlarýz. Bazý buzdolaplarýnda bulunan buz eritme düðmesini çok fazla kullanmamak gerekir. Bunun yerine fiþi dipten çekmeliyiz. Eritme düðmesini çok kullanmak buzdolabýna zarar verebilir.  Buzdolabýndaki buzlarý kazýmak için asla býçak gibi keskin ürünler kullanmamalýyýz. Buzdolabýnýn lastiklerini sýcak suyla ýsýtýlmýþ bezle silmeliyiz.
Çift kapýlý dolaplarda yaz ve kýþ ayarý vardýr.  Eðer yaz ayýndaysak genelde 2 yada 3 numaralý ayar tavsiye edilir.  Bu ayar besinlerin korunmasýna yetmiyorsa numarayý 4’e çýkarmamýz gerekebilir. Buzdolabýnýn ayarýný kýþýn çok fazla yükseltmenin bir anlamý yoktur.

BUZDOLABI KULLANIRKEN NELERE DÝKKAT ETMELÝYÝZ?

Öncelikle dolabýn üstüne, saðýna, soluna herhangi bir þey koymamalýyýz. Duvarla cihazýmýz arasýnda bir karýþ boþluk olmasý gerekir. Cihazýmýn kapýsýna çok fazla aðýrlýk yerleþtirmemeliyiz. Aksi halde dolabýmýzýn kapaðý bozulur. Bir buzdolabýnýn 45-50 günde bir fiþin çekip, buzlarýný eritmeliyiz. Dolabýn içindeki hava sirkülasyonunu raf aralýklarý saðladýðý için buzdolabýnýzýn raflarýna herhangi bir örtü yada gazete kaðýdý koymamalýyýz.

ÜTÜNÜZÜN ÖMRÜNÜ UZATMAK ÝÇÝN…

Ütünüzün her kullanýmdan sonra su tankýný boþaltýn ve kalan nemin kurumasýný saðlamak için bir süre yatay pozisyonda tutun.
Ütünüzü kaldýrmadan önce soðumasýný bekleyin ve her zaman dik konumda saklayýn.
Ütünüzün tabanýný her zaman hasarsýz ve temiz tutun.
Ütünüzü fermuar, metal düðme gibi keskin objelerin üzerine bastýrmayýn ve tabaný sert, pürüzlü yüzeylere temas edecek þekilde býrakmayýn.
Tabandaki yanýk izlerini temizlemek için aþýndýrýcý temizlik malzemeleri kullanmayýn. Bunun yerine sýcak ütü temizleyicisi kullanýn.

ÝÞ KALÝTESÝNÝ ARTIRMAK ÝÇÝN


Ütünüzün leke býrakmasýný engellemek için, soðukken altýný sirkeyle silebilirsiniz. Böylelikle giysilere yapýþmasýný da engellemiþ olursunuz.
Kumaþ parlamasýný önlemek için, ütülerken giysinin üzerine bez sermemiz gerektiðini bilmeyenimiz yoktur. Fakat eðer bir hata yaptýnýz da parlattýysanýz, onun da çaresi var. Nemlendirdiðiniz ütü bezini parlayan bölümün üzerine koyarak, tekrar ütüleyin. Bu iþlemi birkaç kez tekrar edin ve son olarak, yumuþak bir fýrça kullanarak o bölümü kabartýn.
Ütü suyuna biraz güzel koku katarsanýz çamaþýrlarýnýzýn kullanýrken güzel kokular yaydýðýný fark edeceksiniz.

KÝLOMETRELERCE UZUNLUKTA KUMAÞ ÜTÜLÜYORUZ


Elektrikli ev eþyalarý üreten bir firmanýn yaptýrdýðý araþtýrmanýn sonuçlarýna göre, bir kadýnýn hayatý boyunca ütülediði giyecek ve benzeri eþyalar, ortalama 346 kilometre uzunluðunda kumaþa denk geliyormuþ. Ayrýca araþtýrmaya katýlan erkeklerin yüzde 45’i de bir daha kimse ütü yapmasýný istemesin diye bilerek kötü ütü yaptýðýný belirtmiþ. Bu bilgilerin ýþýðýnda bayanlar, ömrümüzün ütü yapmakla geçeceði ve beylerden de (Belki sizin eþiniz %55’lik kýsma dahildir, o zaman durum deðiþir) yardým beklemememiz gerektiði sonucunu çýkarmamýz kaçýnýlmazdýr.

Ynt: Ev hali By: saniyenur Date: 08 Ekim 2011, 15:09:03
Allah razý olsun ev eþyalarý kullanýmý konusunda bizleri bilgilendirdiðiniz için.

radyobeyan