> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Diğer Yazılar > Ev hali
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ev hali  (Okunma Sayısı 1050 defa)
08 Ekim 2011, 15:00:04
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 08 Ekim 2011, 15:00:04 »



EV HALİ

Nisan 2009 43.SAYI

BUZDOLABINDAKİ HANGİ SORUNLAR İÇİN SERVİS ÇAĞIRMALIYIZ?

Buzdolabınız soğutma yapmıyorsa, dış yüzeyine eliniz değdiği anda çarpıyorsa, buzlanma şikayeti varsa mutlaka servise başvurmalısınız. Buzdolaplarının kullanma kılavuzundaki uyarı notlarını da uygulayabilirsiniz.

NASIL BİR BAKIM YAPMALIYIZ?

İşleme buzdolabının fişini çekip, içini boşaltarak başlamalıyız. Daha sonra derin dondurucu kısmında buzlanma varsa çözülmesini beklemeliyiz.  Buzlar eridikten sonra buzdolabının raflarının arasında bulunan oluklardaki meyve ve sebze yaprakları, maydanoz yaprakları vs varsa onlar temizlenir. Bu işlemler bittikten sonra dolap komple silinip, temizlenip fişi takılır. Tek kapılı buzdolabımızın da aynı şekilde fişini çekip buzlarının çözülmesini sağlarız. Bazı buzdolaplarında bulunan buz eritme düğmesini çok fazla kullanmamak gerekir. Bunun yerine fişi dipten çekmeliyiz. Eritme düğmesini çok kullanmak buzdolabına zarar verebilir.  Buzdolabındaki buzları kazımak için asla bıçak gibi keskin ürünler kullanmamalıyız. Buzdolabının lastiklerini sıcak suyla ısıtılmış bezle silmeliyiz.
Çift kapılı dolaplarda yaz ve kış ayarı vardır.  Eğer yaz ayındaysak genelde 2 yada 3 numaralı ayar tavsiye edilir.  Bu ayar besinlerin korunmasına yetmiyorsa numarayı 4’e çıkarmamız gerekebilir. Buzdolabının ayarını kışın çok fazla yükseltmenin bir anlamı yoktur.

BUZDOLABI KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Öncelikle dolabın üstüne, sağına, soluna herhangi bir şey koymamalıyız. Duvarla cihazımız arasında bir karış boşluk olması gerekir. Cihazımın kapısına çok fazla ağırlık yerleştirmemeliyiz. Aksi halde dolabımızın kapağı bozulur. Bir buzdolabının 45-50 günde bir fişin çekip, buzlarını eritmeliyiz. Dolabın içindeki hava sirkülasyonunu raf aralıkları sağladığı için buzdolabınızın raflarına herhangi bir örtü yada gazete kağıdı koymamalıyız.

ÜTÜNÜZÜN ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN…

Ütünüzün her kullanımdan sonra su tankını boşaltın ve kalan nemin kurumasını sağlamak için bir süre yatay pozisyonda tutun.
Ütünüzü kaldırmadan önce soğumasını bekleyin ve her zaman dik konumda saklayın.
Ütünüzün tabanını her zaman hasarsız ve temiz tutun.
Ütünüzü fermuar, metal düğme gibi keskin objelerin üzerine bastırmayın ve tabanı sert, pürüzlü yüzeylere temas edecek şekilde bırakmayın.
Tabandaki yanık izlerini temizlemek için aşındırıcı temizlik malzemeleri kullanmayın. Bunun yerine sıcak ütü temizleyicisi kullanın.

İŞ KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN


Ütünüzün leke bırakmasını engellemek için, soğukken altını sirkeyle silebilirsiniz. Böylelikle giysilere yapışmasını da engellemiş olursunuz.
Kumaş parlamasını önlemek için, ütülerken giysinin üzerine bez sermemiz gerektiğini bilmeyenimiz yoktur. Fakat eğer bir hata yaptınız da parlattıysanız, onun da çaresi var. Nemlendirdiğiniz ütü bezini parlayan bölümün üzerine koyarak, tekrar ütüleyin. Bu işlemi birkaç kez tekrar edin ve son olarak, yumuşak bir fırça kullanarak o bölümü kabartın.
Ütü suyuna biraz güzel koku katarsanız çamaşırlarınızın kullanırken güzel kokular yaydığını fark edeceksiniz.

KİLOMETRELERCE UZUNLUKTA KUMAŞ ÜTÜLÜYORUZ


Elektrikli ev eşyaları üreten bir firmanın yaptırdığı araştırmanın sonuçlarına göre, bir kadının hayatı boyunca ütülediği giyecek ve benzeri eşyalar, ortalama 346 kilometre uzunluğunda kumaşa denk geliyormuş. Ayrıca araştırmaya katılan erkeklerin yüzde 45’i de bir daha kimse ütü yapmasını istemesin diye bilerek kötü ütü yaptığını belirtmiş. Bu bilgilerin ışığında bayanlar, ömrümüzün ütü yapmakla geçeceği ve beylerden de (Belki sizin eşiniz %55’lik kısma dahildir, o zaman durum değişir) yardım beklemememiz gerektiği sonucunu çıkarmamız kaçınılmazdır.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Ev hali
« Posted on: 29 Mart 2024, 13:44:44 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Ev hali rüya tabiri,Ev hali mekke canlı, Ev hali kabe canlı yayın, Ev hali Üç boyutlu kuran oku Ev hali kuran ı kerim, Ev hali peygamber kıssaları,Ev hali ilitam ders soruları, Ev haliönlisans arapça,
Logged
08 Ekim 2011, 15:09:03
Vatan Var Olsun !
Dünyalılar
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 8.940


« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2011, 15:09:03 »

Allah razı olsun ev eşyaları kullanımı konusunda bizleri bilgilendirdiğiniz için.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes