Yemek
Pages: 1
Lezzet By: hafiza aise Date: 03 Ocak 2012, 19:02:32
LEZZET

Aralýk 2007 27.SAYI

Kurban kavurmasý

Malzemeler (10 kiþilik)

2 kg kurban eti
1 su bardaðý sývý yað
2 adet soðan
3-4 adet domates
8-10 adet biber
Mantar ve kekik arzunuza göre
Yeterince tuz

Yapýlýþý

Tenceremize sývý yaðý koyuyoruz, yað kýzýnca küçük kuþbaþý doðranmýþ etimizi ilave yapýp orta ateþte 10 dakika kavuruyoruz. Daha sonra doðranmýþ soðanlarýmýzý da ilave yapýp ocaðýmýzý biraz kýsýp, aðýr ateþe alýyoruz. Ara sýra karýþtýrarak 5-6 dakika daha piþirip etin piþmesini kontrol ediyoruz. Et yumuþadýysa ocaðýmýzý harlý ateþe çevirip kuþbaþý doðranmýþ domatesi, biberi ve mantarý ilave ediyoruz. Tuzunu da atýp 3-5 dakika daha karýþtýrarak piþiriyoruz ve tenceremizin kapaðýný kapatýyoruz. Yemeðimizi 5-10 dakika dinlendirirsek lezzetlenecek, servis yaparken üzerine kekik serpiþtirirsek soframýza güzel bir koku saçacaktýr.
Allah kurbanlarýnýzý kabul etsin.
Not: Kurban eti taze olduðu için kavurma yaparken malzemeyi biraz küçük doðrarsak piþirmesi kolay olur.

NOT:Kurban etlerini birer ikiþer kg’lýk poþetlerle dondurarak saklamalýyýz. Piþireceðimiz zaman akþamdan çýkarýp çözüldükten sonra kullanmalýyýz.

Bilal GÜLER


radyobeyan