Et yemeklerinde tuz ve baharatları en son ekleyin By: ehlidunya Date: 06 Kasım 2011, 14:41:55
Et yemeklerinde tuz ve baharatları en son ekleyin
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) üyelerinden Koray Türk, kavurmanın püf noktalarını anlattı.
Türk, kavurmanın lezzetli ve yumuşak olması için etin bir gün dinlendirilmesi gerektiğini belirtti. Türk, kavurma yapımına ilişkin şunları anlattı: Isıtılan tavaya etin iç yağını koyun. Yağ eridikten sonra eti tavaya alın ve 7-8 dakika harlı ateşte pişirin. Kavrulduktan sonra etin lezzetini ve besin değerini artırması için tüm bir soğan koyun. Soğanı doğramıyoruz çünkü kavurma uzun sürede pişeceği için dağılacaktır. Et yemeklerinde tuz ve baharatlar en son eklenmeli. Tuz eti sertleştirir ve suyunu çektirir. Eti harlı ateşte biraz kavurduktan sonra ocağın altını kısın, pul biber, defneyaprağı ve kekik ekleyin. Altı kısık, yumuşayana kadar pişirin.
zaman
Ynt: Et yemeklerinde tuz ve baharatları en son ekleyin By: reyyan Date: 06 Kasım 2011, 15:06:04
Bilgilendirme için Allah c.c. razı olsun.Hayırlı bayramlar...
radyobeyan