Yemek
Pages: 1
Lezzet By: hafiza aise Date: 25 Ekim 2011, 15:53:37
Lezzet

Ekim 2008 37.SAYI

Brokoli çorbasý

Malzemeler (8 kiþilik)

Brokoli 600 gr
1 adet kurusoðan (200 gr)
1,5 litre tavuk suyu
1 çay bardaðý sývýyað (100 gr)
2 çorba kaþýðý un
2 çorba kaþýðý çið krema (50 gr)
1 çorba kaþýðý tereyað (30 gr)
Tuz, kara biber

Yapýlýþý

Brokoliyi ve soðaný býçakla ince ince doðrayalým. Tenceremizde sývý ve tereyaðla 5 dakika orta ateþte kavuralým. Üzerine tavuk suyunu ilave yapýp kaynatalým. Unu soðuk suyla açarak kaynayan çorbamýzýn üzerine döküp koyuluðunu arzumuza göre ayarlayalým. Tuz ve biberimizi atalým. Çorbamýzýn 15-20 dakika kaynamasý yeterlidir. Krema karýþtýrýp kýzarmýþ ekmekle servise sunabiliriz.

Ispanaklý tavuk sarmasý

Malzemeler (4 kiþilik)

1 adet tavuk (1,500-1,600 gr aðýrlýðýnda)
500 gr ýspanak
1 su bardaðý sývýyað
1 adet kurusoðan
Tuz, pulbiber, kekik

Yapýlýþý

Önce ýspanaðýmýzý ayýklayýp yýkayýp kaynayan suda 1 dakika haþlýyoruz. Soðumasý için tencereden soðuk suya çýkarýyoruz ve sýkýp býçakla iri iri doðruyoruz. Soðaný da ince doðradýktan sonra soðanla ýspanaðý yaðýn yarýsý ile 2 dakika tavada, harlý ateþte sote yapýyoruz. Tuz ve biberini karýþtýrýp soðumaya alýyoruz.

Bütün tavuðu kasaptan açýlmýþ olarak alabilirsiniz veya kendiniz býçakla açabilirsiniz. Açýlmýþ tavuðun içine ýspanaðý koyuyoruz rulo yapýp üzerine kalan yaðýmýzý gezdiriyoruz. Tuz, pul biber, kekik serpiþtirip ýsýya dayanýklý ip veya streç filmle sarýp sýkýca baðlýyoruz. Önceden ýsýtýlmýþ 150 derecelik fýrýnda 1 saat piþiriyoruz . Tepsiye çýkan suyu sos olarak kullanabilirsiniz. Servise sunarken garnitür olarak pilav sebze ve patates verebilirsiniz. Afiyet olsun

Bilal GÜLER


radyobeyan