Yemek
Pages: 1
Lezzet By: hafiza aise Date: 20 Ekim 2011, 12:36:21
Lezzet

Aralýk 2008 39.SAYI

Dana haþlama

Malzemeler (8 kiþilik)

1.600 gr dana eti
1 kg patates
1 kg havuç
1 adet kuru soðan
1 su bardaðý sývý yað (170 gr)
1 adet defne yapraðý
Arzunuza göre tuz, kara biber, limon, maydanoz

Yapýlýþý

Tenceremizde 200 gramlýk etlerimizi 10 dakika kaynatýyoruz. Etlerimizi süzgece çýkarýp yýkýyoruz. Bu arada soðanlarý incecik doðruyoruz, tekrar tenceremize yað koyup soðanlarla eti 2 dakika orta ateþte kavuruyoruz. Üzerine 4 parmak geçecek kadar su doldurup piþiriyoruz. Etler yumuþayýnca soyup doðradýðýmýz havucu, patatesi ve defne yapraðýný ilave edip 10 dakika daha kaynatýyoruz. Yemek piþtikten sonra defne yapraðýný çýkartýyoruz. Doðranmýþ maydanoz serpiþtirip servise sunuyoruz.

Kurban Kavurmasý (saç kavurma)

Malzemeler (8 kiþilik)

1.600 gr kuþ baþý dana eti
2 su bardaðý sývý yað (340 gr)
Arzunuza göre tuz, pul biber, kekik

Yapýlýþý

Kavurmanýzý tava, tencere veya saçta piþirebilirsiniz. Yaðýmýzý koyuyoruz harlý ateþte etlerimizi 8-10 dakika kavuruyoruz ve arzumuza göre tuz pul biber kekik ilave yapýyoruz ve servise sunuyoruz.


Bilal GÜLER


radyobeyan