Lezzet By: hafiza aise Date: 19 Ekim 2011, 11:47:56
Lezzet
Ocak 2009 40.SAYI
PORTAKALLI KEREVÝZ
MALZEMELER;
1 kg kereviz 1 havuç
1 kuru soðan
3 yemek kaþýðý sývý yað
2 portakal
1 tatlý kaþýðý tuz ve þeker
YAPILIÞI;
Havuç soyulur, halka halka doðranýr. Kerevizler de soyularak halka þeklinde doðranýr ve limonlu suda bekletilir (kararmasýn diye). Ortalarýnda delik açýlarak havuç yerleþtirilir. Kuru soðan piyazlýk doðranýr, yaðla hafif pembeleþene kadar kavrulur, üzerine kerevizler dizilir (tek sýra), sýkýlmýþ portakal suyu eklenir, tuz ve þekeri ilave edilir, kaynayýnca ateþi kýsýlarak piþirilir.
TAHÝNLÝ ÇITIR TATLI
MALZEMELER;
3 adet yufka
1.5 su bardaðý tahin
1 su bardaðý þeker
1 su bardaðý çekilmiþ ceviz içi
1 tatlý kaþýðý tarçýn
Üzeri için: 1 yumurta sarýsý
2 çorba kaþýðý pudra þekeri
YAPILIÞI;
Yufka serilir, tahin sürülür, þeker ve ceviz içi serpilir, tarçýn da serpilir. Rulo yapýlýr, iki parmak kalýnlýðýnda kesilir, tepsiye dizilir, yumurta sarýsý sürülür. 180 derecede 20-25 dakika piþirilir, fýrýndan çýkýnca üzerine pudra þekeri serpilir.