Yemek
Pages: 1
Lezzet By: hafiza aise Date: 06 Ekim 2011, 14:32:48
LEZZET

Mayýs 2009 44.SAYI

SEBZELÝ BRÜKSEL LAHANASI

MALZEMELER

300 gram brüksel lahanasý
200 gram arpacýk soðan
1 adet havuç
1 adet patates
2 yemek kaþýðý sývý yað
2 yemek kaþýðý domates salçasý
2 su bardaðý su
1 tatlý kaþýðý tuz
1 tatlý kaþýðý þeker

YAPILIÞI

Arpacýk soðanlar baþlarýndan fazla kesilmeden soyulur. (daðýlmasýn diye) Sývý yaðda 2 dakika kavrulur. Dýþ yapraklarýndan temizlenen Brüksel lahanalarý,soyulup halka halka doðranan havuçlar ve küpküp doðranan patatesler de ilave edilerek 5 dakika kavrulur, salçasý ilave edilir. 2 dakika daha kavrulur. 2 su bardaðý kaynar su ilave edilir, isteðe göre tuz ve þeker ilave edilir. 30-35 dakika piþirilir.

PUANTÝLÝ REVANÝ

MALZEMELER

3 adet yumurta
5 fincen þeker (türk kahvesi fincaný)
1 fincan sývý yað
5 fincan yoðurt
4 fincan un
4 fincan irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaþýðý kakao

ÞERBETÝ ÝÇÝN

1 litre su (5 su bardaðý)
3 su bardaðý þeker

YAPILIÞI

Öncelikle yumurtalarla þeker iyice çýrpýlýr, yað ve yoðurt eklenerek çýrpýlmaya devam edilir. Un, irmik, vanilya ve kabartma tozu da ilave edilerek çýrpýlýr. Yaðlanmýþ tepsiye yaymadan önce yarým su bardaðýndan biraz fazla olarak ayrýlýr. Kalaný yayýlýr. Ayýrdýðýmýz kek hamuruna kakao ilave edilerek çýrpýlýr, tepsideki hamurun üzerine aralýklarla puanlar konulur. 180°’de 35 dakika piþirilir. Þerbeti için su ve þeker kaynatýlýr. Kek ýlýyýnca, þerbet de ýlýyýnca kekin üzerine dökülür. ( Þerbeti dökmeden önce kek dilimlenirse daha iyi olur)

Selma ÖZ

radyobeyan