Lezzet By: hafiza aise Date: 06 Ekim 2011, 14:32:48
LEZZET
Mayýs 2009 44.SAYISEBZELÝ BRÜKSEL LAHANASIMALZEMELER300 gram brüksel lahanasý
200 gram arpacýk soðan
1 adet havuç
1 adet patates
2 yemek kaþýðý sývý yað
2 yemek kaþýðý domates salçasý
2 su bardaðý su
1 tatlý kaþýðý tuz
1 tatlý kaþýðý þeker
YAPILIÞIArpacýk soðanlar baþlarýndan fazla kesilmeden soyulur. (daðýlmasýn diye) Sývý yaðda 2 dakika kavrulur. Dýþ yapraklarýndan temizlenen Brüksel lahanalarý,soyulup halka halka doðranan havuçlar ve küpküp doðranan patatesler de ilave edilerek 5 dakika kavrulur, salçasý ilave edilir. 2 dakika daha kavrulur. 2 su bardaðý kaynar su ilave edilir, isteðe göre tuz ve þeker ilave edilir. 30-35 dakika piþirilir.
PUANTÝLÝ REVANÝMALZEMELER3 adet yumurta
5 fincen þeker (türk kahvesi fincaný)
1 fincan sývý yað
5 fincan yoðurt
4 fincan un
4 fincan irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaþýðý kakao
ÞERBETÝ ÝÇÝN1 litre su (5 su bardaðý)
3 su bardaðý þeker
YAPILIÞI Öncelikle yumurtalarla þeker iyice çýrpýlýr, yað ve yoðurt eklenerek çýrpýlmaya devam edilir. Un, irmik, vanilya ve kabartma tozu da ilave edilerek çýrpýlýr. Yaðlanmýþ tepsiye yaymadan önce yarým su bardaðýndan biraz fazla olarak ayrýlýr. Kalaný yayýlýr. Ayýrdýðýmýz kek hamuruna kakao ilave edilerek çýrpýlýr, tepsideki hamurun üzerine aralýklarla puanlar konulur. 180°’de 35 dakika piþirilir. Þerbeti için su ve þeker kaynatýlýr. Kek ýlýyýnca, þerbet de ýlýyýnca kekin üzerine dökülür. ( Þerbeti dökmeden önce kek dilimlenirse daha iyi olur)
Selma ÖZ