Lezzet By: hafiza aise Date: 04 Ekim 2011, 14:23:23
LEZZET
Temmuz 2009 46.SAYI
HAÞHAÞLI ÇÖREK
HAMURU ÝÇÝN MALZEMELER;
2 su bardaðý süt
1 su bardaðý sývýyað
1 paket kuru instant maya
2 tatlý kaþýðý toz þeker
1 tatlý kaþýðý tuz
Aldýðý kadar un
ÝÇÝ ÝÇÝN MALZEMELER
1 su bardaðý çekilmiþ haþhaþ
1 çay bardaðý sývýyað
1 su bardaðý þeker
ÜZENRÝ ÝÇÝ
1 yumurta sarýsý
Çekilmemiþ haþhaþ tohumu
YAPILIÞI;
Kulak memesi yumuþaklýýnda hamur yoðrulur. Üzeri kapatýlarak 40 dakika mayalanmaya býrakýlýr. Mayalandýktan sonra ufak parçalar koparýlýr, elle bastýrýlarak yine bir elin büyüklüðünde açýlýr, iç malzemenin karýþýmýndan alýnarak her yerine eþit bir þekilde sürülür, rulo yapýlarak sarýlýr, düðüm atýlýr gibi yapýlýr. Yaðlanmýþ fýrýn tepsisine dizilir, üzerlerine yumurta sarýsý sürülür ve çekilmemiþ haþhaþ tohumu serpilir. 200° de kýzarana kadar orta rafta piþirilir.
MÝLFÖY KASESÝNDE MEYVE ÞÖLENÝ
http://MALZEMELER
10 yaprak milföy hamuru
1 poþet krem þanti
3/4 bardak süt
1 kase çilek
1 adet muz
1 adet kivi
YAPILIÞI
Milföy hamurlarýný tek tek yaðlanmýþ fýrýn kaselerinin içlerine yerleþtirilerek 200° de kýzarana kadar piþirilir. Biraz ýlýyýnca kýrmadan kalýplardan çýkarýlarak servis tabaðýna alýnýr.
1 adet krem þanti 3/4 bardak sütle çýrpýlýr, içerisine küp küp doðranan çilek, muz ve kivi ilave edilerek, piþen -soðuyan- milföy kaselerinin içlerine yerleþtirilir, isteðe göre süslenerek servis yapýlýr.
Selma ÖZ