Muzlu rulo pasta By: hafiza aise Date: 29 Eylül 2011, 15:05:33
MUZLU RULO PASTA
Ekim 2009 49.SAYI
PANDÝSPANYA ÝÇÝN MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardaðý þeker
1,5 su bardaðý un
Yarým limon suyu ve kabuðunun rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
KREMASI ÝÇÝN MALZEMELER:
5 bardak süt
8 kaþýk þeker
6 kaþýk tepeleme mýsýr niþastasý
Arasý için muz.
Üzeri için ceviz içi
YAPILIÞI:
4 yumurta,1 bardak þekerle çýrpýlýr, limon suyu, limon kabuðu rendesi vanilya eklenerek çýrpýlýr, un ve kabartma tozu da eklenerek çýrpýlýr. Dikdörtgen fýrýn tepsisi yaðlanýr ve üzeri unlanýr. Kek hamuru çok düzgün bir þekilde tamamýna yayýlýr. 170 derecede 25-30 dakika piþirilir. Tepsi hemen ýslak zemine konulur. Kremasý için malzemeler margarin hariç karýþtýrýlarak piþirilir, kaynayýnca margarin ilave edilir, ocaktan alýnýr, iyice çýrpýlýr. Bir kýsmý kekin üzerine güzelce yayýlýr, tam kenarýna boydan boya gelecek þekilde bütün muzlar kaç tane gerekiyorsa (2-2,5) konulur, sýkýca rulo yapýlýr, servis tepsisine alýnýr, üzerine kalan krema sürülür (hiçbir yeri açýk kalmayacak þekilde). Üzerine çekilmiþ ceviz ekilir. En az 3-4 saat buzdolabýnda dinlendikten sonra dilimlenerek servis yapýlýr. (Küçük bir pasta istiyorsanýz malzemelerin yarýsýný kullanabilirsiniz)
Selma ÖZ
Ynt: Muzlu rulo pasta By: sümeyra Date: 24 Nisan 2012, 14:17:24
Çok güzel bir pasta amma velakin fýrýnýnýz pandispanya piþirmeye uygun ise baþarýlý oluyor..Bazý fýrýnlarda çok çabuk kuruyor keki..o zaman da sonucu güzel olmuyor..Baþarýlar..