Sizden gelenler By: hafiza aise Date: 10 Eylül 2011, 11:26:51
SÝZDEN GELENLER
Haziran 2010 57.SAYI
SEMERKAND AÝLE ÝLE TANIÞMAM
Deðerli Semerkand Aile Dergisi’nde Çalýþan Kardeþlerim! Sizlere Semerkand Aile Dergisi ile olan tanýþmam hakkýnda birkaç cümle yazmak istedim. 2005 yýlýnda Öðrenim görmek için gittiðim Azerbaycan’ýn baþkenti Bakü’de evimize birkaç arkadaþ geldi. Bu arkadaþlarda adýný koyamadýðým bir güzellik sezmiþtim. Konuþmalarý tek tek, duruþlarý vakarlý… Bunlarýn üniversitede okuyan diðer gençlerden farklarý vardý. Ama bir türlü anlayamadým. Ellerinde de evimize gelirken Semerkand ve Semerkand Aile dergilerini hediye olarak getirmiþler. 17 yýl Türkiye’de yaþadým ama Semerkand hakkýnda bildiðim tek þey Özbekistan’da bir þehir ismi idi. Hani böyle bir þey ararsýnýz ama ne aradýðýnýzý bilmezsiniz ya! Bende de böyle bir hal vardý. Namazlarý kýlmaya çalýþýyordum ama namazlarýmda bir þeyler eksikti. Onu bir türlü bulamýyordum. Bu, bize gelen insanlarýn telefon numaralarýný aldým ve kendileri ile sýk sýk görüþmek istediðimi onlara teblið ettim. “Ne zaman istersen ara biz seni almaya geliriz” dediler. Ertesi gün öðleyin ders biter bitmez aradým. Buluþtuk evlerine misafir oldum. Konuþmalarýnda aldýðým bu güzelliði evlerinde bir baþka almaya baþladým. Gözümde bu ev sanki ev deðil baþka bir þey ama adýný bir türlü koyamýyordum. Daha fazla dayanamadým; sizinle kalmak istiyorum dedim. Dediler ki ev senin istediðin yerde kalabilirsin. Þaþkýnlýðým bir kat daha arttý.
Neyse, Semerkand Aile Dergisi’nin o zamana kadar çýkmýþ olan tüm sayýlarýný okudum. Fazla olan dergileri fakültede arkadaþlara daðýtmaya baþladým. Sýnýfýmýzdaki ne kadar bayan Azeri varsa hepsine dergilerden birer tane verdim. Baktým ki dergilerin diðer sayýlarýný istiyorlar, evde ne kadar dergi varsa sýnýfta daðýttým. Bizim bölüm uluslar arasý iliþkiler idi. Normalde bu sýnýfta olmasý gereken dergilerin politika, siyaset, ekonomi, hukuk dergileri olmasý gerekirken sýnýfta ne kadar bayan örgenci var ise hepsinin elinde Aile dergisi vardý. Bu dergiler evlere gittiði zaman arkadaþlarýn anneleri, kardeþleri de okumaya baþlamýþ. Artýk tüm sýnýf acaba bu ay Aile’de ne çýkacak diye merak ile bekliyorduk. Dergi Bakü’ye çok geç gelirdi. Neredeyse ayýn 25’ini bulurdu gelmesi. Dergi eve gelir gelmez hemen okurdum ve sabah sýnýfa götürürdüm. Akþama kadar dergi tüm sýnýfý gezerdi akþam kimde kaldýðýný bulamazdýk.
Neyse sözü fazla uzatmayým. Dört yýl kaldýðým Bakü’de çok sayýda arkadaþým Aile Dergisi’yle tanýþtý. “Bakü benim hakkýmda hayýr mý þer mi” diye düþünüyordum. Benim hakkýmda hayýrmýþ galiba. Cenab-ý Hak þimdi bizlere pýnarýn kaynaðýndan su içme imkanýný sundu. Bakü’de baþladýðým bu yola þimdi Semerkand Genel Merkez’de devam ediyorum. Cenab-ý Hak inþallah bizleri kýymet bilen kullarýndan eyler. Karýnca kararýnca bir þeyler yapabilirsek ne ala. Demiþ ya þair; “Önemli olan gök kubbede bir hoþ seda býrakmak” deðilse eninde sonunda menzilimiz belli. Bundan 22 yýl evvel bu dünyada deðildik, 22 yýl sonra ne olacaðýmýz belli deðil.
Cenab-ý Hak çalýþmalarýnýzý muvaffak etsin. Ýstanbul’dan parlayan bir yýldýz tüm dünyayý aydýnlatýyor. Aydýnlýk bir dünya için gece gündüz çalýþmamýz lazým. Rabbim’in Tevfik ve inayeti ile…
ÜNAL AKSOY
BÝR DÜNYAYA ALDANMAK
Deðerli Semerkand Aile Çalýþanlarý;
Rabia Suluk’un 49. sayýdaki “Bir Dünyaya Aldanmak” baþlýklý yazýsýný okudum ve tutamadým kendimi… Ýnanýn hem bu yazý hem de diðer yazý ve yazarlar baldan tatlý; ancak bu þekilde ifade edebiliyorum duygu ve düþüncelerimi. En derinden saygý ve selamlarýmý sunuyorum yeryüzünün en güzel (Semerkand) ailesine… Yüce Mevla’dan iki cihan saadeti nasip etmesini diliyorum ve özellikle þu duamý büyük bir içtenlikle sizin için ediyorum: “Ýnsanlar çalýþmalarýnýzýn kýymetini bu dünyada anlarlar!” Allah’a emanet olun…
MUHAMMET AHMET TOSUN
ABONE SAYISINDAN ÇOK DAHA FAZLA OKUYUCU KÝTLESÝNE SAHÝPSÝNÝZ
Sevgili Semerkand Aile, Her ay çok sevdiðimiz birinden gelen mektup gibisin. Kalbimizin ve hayatýmýzýn neye ihtiyacý var o ay sanki o konu aðýrlýkta. Böyle olunca yazýlmýþ her satýr gerçekten çok deðerli oluyor çünkü gerçekten bize hitap ediyor. Baþyazý elbette baþýmýzýn tacý... Evlilik, psikoloðum, çocuk eðitimi, kapak dosyasý ve diðer konularýndan istifade ediyoruz. Ben Almanya’dan yazan bir takipçinizim. Dergiye abone olamadým ama olan bir arkadaþým var o okuyor sonra bana veriyor ben okuyorum, ben de abone olmayan baþka birine veriyorum okusun diye yani aslýnda abone sayýnýzdan daha fazla okuyucu kitlesine sahipsiniz. Mart ayý kapak konunuz online üniversitenin yükseliþi hakkýnda þunlarý söylemek istiyorum: Ben de dediðiniz sistemde cilt bakýmý ve güzellik okuyorum ve örgün eðitimden farký yok. Çünkü haftada 3 kez ya da daha fazla arýyorlar; derslerin nasýl gittiðini soruyor, anlamadýðým konularda yardýmcý oluyorlar ve gerekirse motive ediyorlar. Eðitim bitince bile bilgi için baþvurabileceðim bir kurum. Gerçekten insanlar biraz önyargýlý yaklaþýyor ama örgün eðitim kadar güvenilir. Bunu da yapmak isteyen arkadaþlara örnek olsun diye paylaþtým. Önce insan kendine güvenmeli, eðitim ilerledikçe çevre kabullenip ön yargý ortadan kalkýyor. Semerkand Aile iyi ki varsýn... Ýyi ki bizlere ulaþýyorsun. Gurbetten selamlar…
AZRA KAPLAN
OÐLUM MUHAMMED ÝKBAL ÝÇÝN DUA ÝSTÝYORUM
Sevgili Semerkand Aile; öncelikle sizi tebrik ediyorum. Çalýþmalarýnýzdan dolayý Allah sizden razý olsun. Ben Semerkand abonesiyim. Semerkand Aile’yi yakýnlarýmdan alarak okuyorum. Her iki dergiyi de çok beðeniyorum. Sanki içinde bulunduðum sýkýntýma ya da bilmek istediklerime tercüman oluyorsunuz. Elvida Ünlü Haným’ýn yazýlarýný çok beðeniyorum. Semerkand Aile Hatýrasý’ndaki çocuklar çok güzel, kendi oðlumun da resmini göndermek istedim. Muhammed Ýkbal 19 aylýk, çok akýllý, kýpýr kýpýr yerinde duramayan bir çocuk. Her þeyi anlamasýna raðmen konuþamýyor, anne-baba bile diyemiyor. Sadece baðýrýyor, doktorlar normaldir dedi. Ben bütün dergi okuyanlarýndan Muhammed Ýkbal için dua istiyorum. Þimdiden Allah razý olsun. Çok teþekkür ederim, selametle…
HANÝFE AKIN/ KOCAELÝ