Güncel Dini Haberler
Pages: 1
Yaz geldi minare yeşile büründü By: ehlidunya Date: 27 Haziran 2011, 16:00:31
Yaz geldi, minare yeşile büründü

Adana'nın Merkez Yüreğir ilçesinde, duvarlarından minaresine kadar her yeri sarmaşıklarla kaplı Yeşil Cami görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Köprülü Mahallesi'nde, Seyhan Nehri yakınında 1930 yılında ibadete açılan Yeşil Camii, duvarları, kubbesi ve minaresiyle yeşile büründü. Göze hoş gelen manzarasıyla dikkat çeken camiyi görmek için gelenlerse cemaatin desteğiyle bahçesi zengin süs bitkileriyle donatılan camiye hayran kalıyor. Adıyla özdeşleşen caminin çevreci yapısıyla öne çıktığını, kış aylarında yaprağını döken cinsten sarmaşıkla kaplı cami, yaz aylarında ise adeta görsel bir şölen sunuyor.
Cami, Adana’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Cami cemaati, duvardaki sarmaşığın adeta izolasyon görevi gördüğünü ve Çukurova'nın kavurucu sıcağında binanın içini serin tuttuğunu söylüyor. Avluda ise begonya ve gül türlerinin yanı sıra lavanta, nar, nergis, defne ve gelin duvağı gibi çok sayıda bitki bulunuyor.

sentez haber

Ynt: Yaz geldi minare yeşile büründü By: reyyan Date: 27 Haziran 2011, 17:21:25
Ne güzel maşaAllah, paylaşım için teşekkürler, selam ve dua ile...
Ynt: Yaz geldi minare yeşile büründü By: Canani Date: 27 Haziran 2011, 17:26:16
Reyyan hocam size katılıyorum gerçekten de çok güzel bi görüntü ortaya çıkmş ..Paylaşım için Rabbim razı olsun selm ve dua ile



radyobeyan