Sizden Gelenler( Güncel Meseleler )
Pages: 1
Sadece Hak Deyip Sussak... By: selsebil Date: 15 Haziran 2009, 21:14:01

Sadece Hak Deyip Sussak...

Unutsak dünyayý, âmâ olsak, dilsiz olsak bir ân için sadece "HAK" deyip sussak, dinlesek; ne der ki kalb?....

Sadece "Hak" deyip sussak...

Dil "Estaðfirullah" dedikçe tesbih kavrulur ve kalbde geri dönülmez bir göç baþlar. Nedâmet yaðmuru altýnda bir terkediþtir bu mâsivâyý. Mîrâcýna yaklaþtýkça bir yangýn kuþatýr kulu; her kapandýðýnda þefkatin kaynaðýna. Âþýk bir de yandý mý Ýbrâhim gibi en hayâli saâdeti baðýþlar mâþuk ona. "Neredeyse yukarýlarýndan gökler çatlayacak! Melekler de Rablerini hamd ile tesbih ediyorlar ve yerdekiler için maðfiret diliyorlar. Ýyi bilin ki Allâh çok baðýþlayan, çok esirgeyendir" (eþ-Þûrâ sûresi, 5)

Ve birgün beyaz giysili bir sonla tükenir fânîlik. Dayanýlmaz bir acze düþer can. Ve yalvarýr kul: "Yetiþ sevgili YÂ ALLÂH, her ilmekte YÂ RAHMÂN, çek canýmý aþka YÂ GAFFÂR..."

Yaþayabilmek; zarif bir hüzünle, bütün incelikleriyle hayatý sanata dönüþtürerek yaþayabilmek. Sevgililer sevgilisinin "Reyhanlarým" kavl-i þerîfinin muhâtabý gibi yaþayabilmek. Öyleyse ne sanarýz bu efkâr mahzenini, imtihan dâiresini? O hâlde neden buradayýz? Bu beyhûde uðraþ, bu aþka mugâyir aþk niye? Ey insan, her gün gözlerini tutup sabaha çeviren bir kudret var, uyanmaz mýsýn?

Þu merhalelerini aþmýþ, kehribar sarýsýna dönmüþ çavdar dahî güneþi sýrtlanmýþ ölüme büyümüyor mu? Yüzünü güneþe çeviren çiçeklerin bile kökü topraðýn baðrýnda deðil mi?

Yeryüzü sürgün edilse merhametinden, çöllerine düþsem, sürünerek bile olsa, terk edip ben de beni sana gelirim. Bir süveydâ büyür içimde çað, çað. Ve secdeler en yakýn mesafeyken visâle, dokunaklý bir terk ediliþ deðildir istirhâmým; biraz mutluluk ihtimâli, ne olur...

Þaþkýnsak; sebebi boðucu bir yokluk içinde, yâni dardaysak, bir baþýmýzda elîm bir azap, bir baþýmýzda korku ve aþk duruyorsa yâni þimdiden yanmadaysak. Nerde olursan ol, sonu ne olursa olsun, baþýna ne gelirse gelsin; hüküm O'na ait, þükür ve sabýr düþer kul'a.

Açsak Kabe'nin avlusunda katlý seccâdemizi, bambaþka bir titizlikle düzeltsek kývrýlan köþesini. Aldýðýmýz abdest henüz kirpiklerimizde kurumadan, diz çöküp otursak ellerimizi açýp. Unutsak dünyayý, âmâ olsak, dilsiz olsak bir ân için sadece "HAK" deyip sussak, dinlesek; ne der ki kalb?
Kulun Rabbi için döktüðü her damla gözyaþýnda kalbin derûnunda nurdan bir güneþ parlar. Çöller bile sevdirilir kula. Ve yeniden þehâdet eder her zerre.

Suçluluk kelimesini boþlukta býrakacak kadar hatânýn zirvesinde olup, masumluðun mücadelesini vermektense; masum kelimesini boþlukta býrakacak kadar masumluðun zirvesinde olup suçlu muyum muhâsebesini yapabilmenin idrâkine eren fazîletli insanlara ve taþmýþ bir potansiyeli ile gözbebeklerine gedik açan ufkun, gündüzünden gecesine, beklenenin bekleyenini unutmadýðý, dem dem aðýrlaþan ayaklarýna ve kurumuþ nabýzlarýna bir gün deðecek olan suya mütebessim sabýr erleri; Cennetin kapýsýný ilk açacak el; Sevgililer sevgilisinin eli, sen de bu açýlýþa katýlmak istemez misin?!.

Îtiraz gülleri açtýkça gözlerimizin karanlýk odalarýnda; onlarý kýrýyoruz, bir yetimi kýrar gibi. Hesap edilmemiþ bir ýþýk ardýnda aðlýyor aþk, bizi terk eder gibi.

Ayþe Þûle Bekar

Ynt: Sadece Hak Deyip Sussak... By: sümeyra Date: 05 Aðustos 2012, 12:31:25

   '' Hakk'' deyip susanlarý gördük..Kelimelere inat,susmalarýyla çok þey anlattýlar..Elhamdülillah..
Ynt: Sadece Hak Deyip Sussak... By: saniyenur Date: 05 Aðustos 2012, 13:14:57
'Hakk deyip sussak'.... Ýnþ haksýz yere haykýranlardan deðil Hakk deyip susanlardan oluruz..

radyobeyan