Týp Dünyasý
Pages: 1
Mide dostu besinler By: sumeyye Date: 26 Mayýs 2011, 14:15:43
Mide dostu besinler



Mide aðrýlarýnýza son verecek saðlýklý ve dost besinlerle yemek yemenin keyfini çýkartýn...
Karnabahar
Haþlanmýþ karnabahar,mideyi asit saldýrýlarýndan koruyarak tüm sorunlarý giderebilir. Ýçeriðinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacýnýn hammadesi olarak kullanýlýyor.

Lahana

Lahanayý çið olarak yemeyi tercih edin. Ýnce þeritler halinde doðrayýp salata yapýn. Meyve presinde lahananýn suyunu sýkýp ayný miktarda elma suyu ile karýþtýrýn ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacý olarak biliniyor. Dörtte bir lahanayý yýkayýp kalýn þeritler halinde doðrayýn. 1 kerevizi soyup doðrayýn. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katý meyve presinde sýkýp sabah akþam suyunu için.

Patates

Çið patates suyu mide yanmasýnýn doðal ilacýdýr.Patatesi soyup katý meyve presinde suyunu sýkýn. Su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karýþtýrýp için.

Elma sirkesi:

Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanýn.

Maden suyu

Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.

Ispanak


Ispanaðý buharda piþirin ya da haþlayarak tüketin. Taze yapraklarýný salata olarak yiyin.

Zeytinyaðý

Çið olarak kullanýldýðýnda besinlerin midede kalma süresini azaltýyor ve yaðlarýn sindirimi için safra salgýsýný artýrýyor.

Baklagil

Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artýrýyor.

Muz

Mideyi seven meyvelerin baþýnda geliyor. Ara öðünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldýrabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artýrýyor.

Kýzarmýþ ekmek

Midenin salgýladýðý aþýrý asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.

Meyankökü

Güçlü bir mide koruyucusu.Yapýlan son araþtýrmalara göre midedeki aþýrý asitlenmeyi azaltýyor.


Bugün


radyobeyan