Mide dostu besinler By: sumeyye Date: 26 Mayýs 2011, 14:15:43
Mide dostu besinler
Mide aðrýlarýnýza son verecek saðlýklý ve dost besinlerle yemek yemenin keyfini çýkartýn...
Karnabahar
Haþlanmýþ karnabahar,mideyi asit saldýrýlarýndan koruyarak tüm sorunlarý giderebilir. Ýçeriðinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacýnýn hammadesi olarak kullanýlýyor.
Lahana
Lahanayý çið olarak yemeyi tercih edin. Ýnce þeritler halinde doðrayýp salata yapýn. Meyve presinde lahananýn suyunu sýkýp ayný miktarda elma suyu ile karýþtýrýn ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacý olarak biliniyor. Dörtte bir lahanayý yýkayýp kalýn þeritler halinde doðrayýn. 1 kerevizi soyup doðrayýn. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katý meyve presinde sýkýp sabah akþam suyunu için.
Patates
Çið patates suyu mide yanmasýnýn doðal ilacýdýr.Patatesi soyup katý meyve presinde suyunu sýkýn. Su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karýþtýrýp için.
Elma sirkesi:
Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanýn.
Maden suyu
Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.
Ispanak
Ispanaðý buharda piþirin ya da haþlayarak tüketin. Taze yapraklarýný salata olarak yiyin.
Zeytinyaðý
Çið olarak kullanýldýðýnda besinlerin midede kalma süresini azaltýyor ve yaðlarýn sindirimi için safra salgýsýný artýrýyor.
Baklagil
Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artýrýyor.
Muz
Mideyi seven meyvelerin baþýnda geliyor. Ara öðünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldýrabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artýrýyor.
Kýzarmýþ ekmek
Midenin salgýladýðý aþýrý asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.
Meyankökü
Güçlü bir mide koruyucusu.Yapýlan son araþtýrmalara göre midedeki aþýrý asitlenmeyi azaltýyor.
Bugün