Eðitim Dünyasý
Pages: 1
YGSde fatura kesildi By: reyyan Date: 24 Mayýs 2011, 17:55:03
YGS'de fatura kesildi



YGS'nin faturasý genç bir uzmana kesildi. METEKSAN, ismi gizlenen bilgi iþlem uzmanýnýn iþine son verdi.


YGS’deki “þifre” iddialarýnýn faturasý METEKSAN’da çalýþan bir bilgi iþlem uzmanýna kesildi. Þifre iddialarýnýn ortaya çýkmasýylaAnkaraCumhuriyet Baþsavcývekili Þadan Sakýnan tarafýndan ÖSYM ve sorularýn basýldýðý Meteksan’da ayrýntýlý biçimde inceleme yapýlmýþtý. Ýddialarla ilgili “takipsizlik” kararý veren savcýlýðýn raporunda, “adaya özgü soru kitapçýðý”na iliþkin yazýlýmýn 2010 yýlý mezunu bir bilgisayar mühendisi tarafýndan yapýldýðý bilgisi yer almýþtý.

Habertürk'ün haberine göre; METEKSAN çalýþaný genç mezun, 5 Aralýk 2010’daBilgisayarMühendisi olarak göreve baþladý. METEKSAN Matbaasý tarafýndan genç mezuna verilen ilk sorumluluk ise bir milyon 700 bin aday için kitapçýk üretecek yazýlýmý yazmak oldu. Tek bir bilgisayar mühendisi tarafýndan hazýrlananyazýlýmþifre iddialarýyla ÖSYM tarihinde yaþanmamýþ itiraz sürecine ortaya çýktý. METEKSAN firmasý ise çalýþanýnýn iþine son verdi.

ÖSYM Sayman’la da yollarýný ayýrmýþtý

YGS’de yaþanan sýkýntýlarýn ardýndan kurum içinde yenilenmeye giden ÖSYM dün de yýllarca kurumun saymanlýðýný yapan çalýþanýyla yollarýný ayýrdý. Sayman, kurumun en eski çalýþanlarýndan biriydi. ÖSYM geçen hafta önemli birimlerde görev yapan 10 çalýþanýnýn iliþiðini kesmiþti.

Habertürk




radyobeyan