Dini Hikayeler
Pages: 1
Imam-i Azam ve Kadilik By: hafizvuslat Date: 15 Haziran 2009, 11:10:56

Zamanýnda Ýmam-ý Azam ile herhangi bir konuda tartýþmaya girip de galip çýkan görülmemiþtir. Hem derya gibi ilmi, hem de herkese nasip olmayan zeka ve mantýðý sayesinde hepsinden kendisi galip çýkýyordu.

Abbasi Halifesi Me'mun Ýmam-ý Azam'ý Kufe'ye kadý yapmak istiyordu. Ýmamý çaðýrdý ve bu niyetini açýkladý. Ýmam-ý Azam yönetimin yanlýþlýklarýna alet olmamak için bu teklifi kabul etmedi.

- Ben kadýlýk yapamam, dedi.

Halife de herkes de kabul ederdi ki ondan iyi kadýlýk yapacak bulunamazdý. Bu nedenle Halife sert çýktý:

- Yalan söylüyorsun, sen kadýlýk yaparsýn!

Ýmam-ý Azam akan sularý durduracak þu cevabý verdi:

- Eðer ben yalan söylüyorsam, yalan söylediðim için kadýlýk yapamam, çünkü yalancýdan kadý olmaz. Eðer "yapamam" dediðim zaman doðru söylüyorsam, sözümün gereði olarak kadýlýk yapamam. O halde her iki halde de kadýlýk yapamam.
 

Ynt: Imam-i Azam ve Kadilik By: Eslemnur Date: 06 Ocak 2011, 16:39:41
Hem derya gibi ilmi, hem de herkese nasip olmayan zeka ve mantýðýyla, Ne kadar guzel býr cevap verdirilmiþ...

radyobeyan