Efendimiz
Pages: 1
Cennet By: hafiza aise Date: 05 Mayýs 2011, 11:37:01
Cennet

Bu yolculuk esnasýnda Efendiler Efendisi, cennet ve ce­henneme ait tablolara da þahit olacak ve dünyada iken hangi hareketin ne türlü bir karþýlýk göreceðini örnekleriyle ümme­tine de anlatacaktý.

Bir anda cennet, olanca güzelliðiyle önüne açýlývermiþti.

Ýnci-mercan misal her çeþit deðerli taþlar ve tasavvur üstü bir renk cümbüþüyle donatýlmýþ, nice göz alýcý desenlerle tezyin edilmiþti! Hiçbir gözün görmediði ve göremeyeceði, hiçbir kulaða yankýsý gelip çarpmayan ve hiçbir faninin de tahayyül edemeyeceði nice güzellikler sergileniyordu önünde. Ne göz alýcý, ne gönül yakýcý manzaralardý ... Cennetin zümrüt yamaç­lan, önünde perde perde açýlmýþ ve O da, meltem gibi gelip yüzüne çarpan esintileriyle mest, hayret makamýnýn hakkýný veriyordu.

Bir aralýk kulaðýna hoþ bir ses gelmiþti:

- Bu ses de neyin nesi, diye sordu Cibril'e.
- Cennetin sesi, diyordu rehber-i sadýký. Biraz dikkatle dinleyince, gelen sesin þunlan dediði duyuluyordu:

- Ey Rabbim! Bana vadettiðin þeyleri lutfet! Ýþte, artýk uhdemde bulunan odalanm, ipek ve huIIelerim, sündüs ve inci-mercanlanm, gümüþ ve altýnlanm, koltuk ve döþemele­rim, kap ve kacaklanm, binek ve içkilerim, bal, süt ve sulanm çoðaldýkça çoðaldý; artýk, vaadettiðin þeyi yerine getir de bana gelecek olanlan bir an önce buraya gönder!

Onun bu samimi talebine karþýlýk bir baþka ses yükseldi: - Evet, her mü'min ve mü' mine, erkek veya kadýn Müs­lüman, Bana iman eden ve Resülümü de tasdik ederek des­tekleyen, her daim müspet hareket ederek ortaya salih bir iþ koyan ve asla Bana þirk koþmayan ve Allah'tan baþka bir deðer önünde bel kýnp boyun bükmeyenIer, çok geçmeden sana ge­lecektir!

Kim, Benden haþyet duyar ve çizilen ölçü içinde hareket ederse o emindir; Benden kim ne isterse Ben, onu veririm. Kim de Benden ön talepte bulunur ve borç gibi isterse onun da isteðini yerine getiririm. Ve kim de Bana tevekkül edip iþini Bana býrakýrsa, mutlaka onun iþini nihayete erdirir ve yerine getiririm. Çünkü, þüphe yok ki Ben, kendisinden baþka ilah olmayan Allah'ým! Sözümde hulf edip yerine getirmemezlik yapmam! Þüphesiz, mü'min olanlar ancak kurtuluþa erer. Al­lah, ne mükemmel ve mübarek bir yaratýcýdýr.

Rabb-i Rahim'den gelen bu nidayý duyan cennet sükun bulacakve:

- Razý oldum ey Rabbim, diyecekti.437

Daha dikkatle baktý içeri; altýndan ýrmaklar üzerinde ku­rulmuþ saraylarda koltuklara yaslanýp muhabbet eden baba­yiðitler vardý ... Etraflannda hizmetçiler dört dönüyor; isteyip arzu ettikleri her þey, anýnda yerine getiriliyordu. Huri- gýl-

437 Taberi, Tefsir, 8/3

manlarla kuþatýlmýþtý, yüzlerindeki ifadeler bile boþa çýkanl­madan nimetler içinde yüzüp duruyorlardý. Akla-hayale gel­medik nimetlerden istifade ederken ne bir býkkýnlýk ne de herhangi bir fütur seziliyordu üzerlerinde; çünkü, her yedik­lerinde renkler farklý, desenler rengarenk, tatlar deðiþkendi ve kokular da birbirini tutmuyor. Böylelikle her seferinde yeni bir telezzüz imkaný doðuyordu.

Cemaat haline gelmiþ insanlar vardý karþýsýnda; her gün yeni bir ekim yapýyorlar ve ekim yaptýklan ayný gün de hasat iþlemine baþlayýp semere topluyorlardý. Cibril'e sordu:

- Bunlar kim?

- Bunlar, Allah yolunda cehd ü gayret gösteren, Allah'ýn

adýný en yücelere ulaþtýrmak için mal ve canlanyla kendilerini ortaya koyanlardýr. Bunlann yaptýðý bir iyiliðin karþýlýðý, yedi veren baþaklar gibi yedi bin kattýr. Allah için infak ettikleri deðerlerine karþýlýk da Allah, hemen yenisini verir ve yerine onu kaim kýlar; çünkü O, nzýk verrnede en hayýrlý yolu tercih edendir.v'" diye cevaplýyordu Cibril-i Emin.

Dört bir yana dal-budak salmýþ nehirler vardý önünde; su yerine kiminden süt, kiminden de bal akýyordu. Bunlar ara­sýnda daha belirgin olanlara, Nil ve Fýrat diyorlardý. Belki de bu, yakýn vadede Ýslami mesajýn ulaþacaðý alaný ifade ediyor ve geleceðin fotoðrafýný ortaya koyuyor ve miraçta kendisine bunun muþtusu veriliyordu.

Bundan baþka kimbilir nice nimetler müþahede etmiþ, ne iltifatlarla karþýlanarak kendisine teþrifatçýlýk yapýlmýþtý. Her­hangi bir insanýn, böylesine bir lütfa mazhar olduktan sonra yine oradan aynlarak sýkýntýlarýn kucaðýna dönmesi imkansýz gibiydi. Ancak O'nun hedefi, öncelikle bütün insanlan rahmet ve þefkatle kucaklayýp, ümmeti arasýnda da, kelime-i tevhidin

438 Bkz. Ýbn Kesir, Tefsir, 3/18; Taberi, Tefsir, 15/7

ikinci yansýný söylemekten kaçýnarak kendisini kabul etmese bile 'la ilahe illaIlah' diyen herkesi buraya getirmekti. Çünkü O, "Kim, La ilôhe illallah derse, cennete girer." buyuracaktý.v'? Daha baþtan O (sallallahu aleyhi ve sellem), bunun için yaratýlmýþ ve onun için de, ilk yaratýldýðý halde geliþi sona denk getirilmiþ; peygamberlik güftesine kafiye koyacak Son Sultan olduðu için de, bedeniyle ruhunun buluþmasý risalet açýsýndan en sona bý­rakýlmýþtý.

Ynt: Cennet By: ceren Date: 24 Nisan 2019, 16:17:01
Esselamu aleykum. Rabbim bizleri onun yolunda giden cennet ehli olacak kullardan eylesin inþallah. ...
Ynt: Cennet By: Bilal2009 Date: 24 Nisan 2019, 18:45:32
Ve aleykümüsselam Rabbim paylaþým için razý olsun
Ynt: Cennet By: Sevgi. Date: 01 Mayýs 2019, 12:17:59
Aleyküm selâm. Rabbim bizleri herdaim rýzasýna uygun þekilde yaþýyan ve rýzasýna eriþenlerden eylesin inþaAllah

radyobeyan