ilimdunyasi.com Haberleri
Pages: 1
Moritanyada 5 dilde Peygamber sevgisi By: reyyan Date: 21 Mart 2011, 01:28:02
Moritanya'da 5 dilde Peygamber sevgisi



Öðrenciler Arapça, Fransýzca, Ýngilizce, Türkçe ve yerel dil Hassaniye'de olmak üzere 5 dilde þiir, ilahi ve kasidelerini okudular

Moritanya'nýn baþkenti Novakþot'ta Peygamber Efendimiz (s.a.s), Türk Okullarý tarafýndan organize edilen bir programla anýldý. Ülkede faaliyet gösteren Burç El Ýlm Koleji'nin organize ettiði geceye, çok sayýda Moritanyalý katýldý. Moritanya Gençlik Merkezi'nde düzenlenen "gecikmeli" program, Novakþot Üniversitesi'nde okuyan Yunus Yýlmaz adlý ilahiyat fakültesi öðrencisinin Kuran ziyafetiyle baþladý.

Uzun ve özverili hazýrlýklarýn ardýndan yapýlan programda, öðrenciler baþta Arapça, Fransýzca, Ýngilizce, Türkçe ve yerel dil Hassaniye'de olmak üzere 5 dilde þiir, ilahi ve kasidelerini okudular. Dursun Ali Erzincanlý'nýn "Sen Yoktun" adlý þiirini Arapçaya çevirip okuyan bir öðrenci, izleyicilerden büyük alkýþ topladý.

Açýlýþ konuþmasýnda konuþan Burç Okullarý Genel Müdür Yardýmcýsý Ramazan Aydýn, "Mevlid Kandili'nden biraz gecikmeli de olsa böyle bir gecede, Moritanyalý kardeþlerimizle bir arada olmaktan mutluyu" diye konuþtu. Aydýn, toplam 5 okulla Moritanya eðitimine katkýda bulanan Burç El Ýlm okullarýnýn, ayný zaman da iki toplumun kaynaþmasýna vesile olduðunu sözlerine ilave etti.

Mouttal old Mohammed adlý bir veli geceyi "Bir okulun büyük çapta bir organizasyon yapmasýna ülkemizde ilk defa þahit oluyoruz. Bu tür organizasyonlar birlikte çalýþmayý gerektiren çalýþmalardýr. Türk okulunun velisi olmaktan bir kez daha gurur duydum." diye deðerlendirdi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise, Burç Okulu tarafýndan Mevlüd Kandili münasebetiyle düzenlenen "Efendimize Mektup" yarýþmasýnda dereceye giren öðrenciler, mektuplarýný okudular. Gecenin sonunda dereceye giren öðrencilere ödülleri takdim edildi. Geceye Moritanya yazýlý ve görsel medya da ilgi gösterdi.

Cihan

Ynt: Moritanyada 5 dilde Peygamber sevgisi By: Eslemnur Date: 21 Mart 2011, 10:05:30
Böylesi güzel haberler okuyunca içime huzur doluyor.. Rabbim Moritanya'da yapýlan bu programa emek sarfeden kardeslerýmýzden razý olsun.. Ýnþallah bu gayret ve Hizmetleri daimi olsun..
Ynt: Moritanyada 5 dilde Peygamber sevgisi By: Nursima Date: 21 Mart 2011, 10:40:33


     Elhamdülillah..Ýslam kardeþliði ne güzel bir müessese..Dünyanýn neresine giderseniz gidin,ortak bir paydada buluþabilmek çok güzel bir durum gerçekten..Ýnsanlýðý bir arada huzur içinde yaþamaya kavuþturacak olan formül de bu olsa gerek..Dualarýna katýlýyorum Eslemnur kardeþim..Rabbim razý olsun..
Ynt: Moritanyada 5 dilde Peygamber sevgisi By: ismail_6/G Date: 21 Mart 2011, 23:08:11
AFFETSÝNLER VE HOÞ GÖRSÜNLER ALLAH'IN SÝZÝ BAÐIÞLAMASINI VE SEVMESÝNÝ ÝSTEMEZ MÝSÝNÝZ? ALLAH BAÐIÞLAYANDIR ESÝRGEYENDÝR....(NUR SURESÝ, 22) :)

ALLAHUMME
SALLÝ ALA SEYYÝDÝNA
MUHAMMEDÝN VE ALE
ELÝ SEYYÝDÝNE
MUHAMMED

Arkadaþlarým ve öðretmenlerim lütfen bunu paylaþalým böylece yüzlerce kiþiye salavat getirmiþ olacaðýz
Ynt: Moritanyada 5 dilde Peygamber sevgisi By: sumeyye Date: 21 Mart 2011, 23:15:21
Esselamu aleykum  ; deðerli ismail kardesimiz Nuru Muhammedi salat-u selam bölümümüz var har hafta salavat okunuyor sende katýl insaAllah.Hayirli ve güzel yorumlarin için Rabbim (c.c.) senden razi olsun.
Ynt: Moritanyada 5 dilde Peygamber sevgisi By: ismail_6/G Date: 21 Mart 2011, 23:17:02
Çok teþekkür ederim ederim sümeyye abla

YUREGIN DOGAN GUNESI DEGIL BATAN GUNESI SECSIN...CUNKU DOGAN GUNES ELBET BIRGUN BATACAKDIR..AMA BATAN GUNES HERGUN YENI UMUTLARLA DOGACAKDIR...YARINKI GUNESIN SENIN ICIN DOGMASI NEDENIYLE IYI GECELER....

radyobeyan