Emirdað Lahikasý
Pages: 1
Mektup no 68 By: hafiza aise Date: 12 Mart 2011, 13:58:17
Sýra No: 68

Aziz kardeþim,

Senin mektuplarýný iyi gördüm. Fakat þimdiki gazeteciler ve baþtakiler, hakikatleri tam takdir edemiyorlar. Hem Risale-i Nur yalvarmaz; onlar yalvarmalý ve aramalý. Ve kýymetini takdir edip müþteri olduktan sonra onlarýn yardýmýný kabul eder.

Hem þimdi nazar-ý dikkati Risale-i Nur þakirtlerine celb etmemek münasiptir diye düþünüyorum. Fakat yedi sene Harb-i Umumîye bakmayan ve yirmi beþ sene gazeteleri okumayan, dinlemeyen bu kardeþinizin fikri, bu meselede sorulmaz. Asýl fikir sahibi, sizler ve Risale-i Nur'un has þakirtleri ve müdakkik nâþirleri, meþveretle, hususan Ispartadakilerle, maslahat ne ise yaparsýnýz.

Senin bu güzel mektubunu Lâhikaya yazdýk. Risale-i Nur'un Lahika Risalesinde Feyzi ile Emin

ehemmiyetli mevki kazanmýþlar; acaba ne haldedirler? O ehemmiyetli mevkie muvafýk vaziyete muvaffak oluyorlar mý? Kederleri yok mu?

Hem, hapishanede hakikaten merdane ve fedakârane istirahatime çalýþan ve on sene þahsýma hizmet kadar beni minnettar eden Taþköprülü Sadýk ve Hilmi ve Ýhsan ne haldedirler? Ve o civarda, hususan Ýnebolu'daki kardeþlerimi unutamýyorum; beni merak etmesinler. Risale-i Nur'un bazý ara sýra bazý yerlerde tevakkufuna mukabil, pek tesirli ve ehemmiyetli bir tarzda perde altýnda fütuhatý var. Telâþ etmesinler; ihtiyat ile beraber sebat, metanet ve yazýda devam etsinler.

Umuma binler selâm ve dua ediyoruz.


radyobeyan