Mektup no 130 By: hafiza aise Date: 10 Mart 2011, 13:35:39
Sýra No: 130
Aziz sýddýk kardeþlerim,
Hiç merak etmeyiniz. Yalnýz duanýzý almak için þimdilik þiddetli ve suikast eseri olarak evvelce size yazdýðým gibi hastalýðýmý beyan ediyorum. Fakat kat'iyen telâþ etmeyiniz. Hadsiz þükür olsun ki, hem evradýma, hem vazife-i tashihe mâni olmuyor. Ýnþaallah, büyük bir sevap ve hayýr var içinde. Ben kendim, bundan bir cihette memnunum; siz de hiç müteessir olmayýnýz. Zaten benim vazifem bitmek üzeredir. Risale-i Nur, hususan mecmualarý, herbir nüshasý, Said'e karþý hüsn-ü zannýnýzýn fevkinde onun vazifesini görebilir ve görüyor. Ve Nur þakirtlerinin haslardan herbir fedakârý, o Said'in vazifesini mükemmel görebilir. Ýnþaallah ileride tam görecekler. Bir Said içinizde noksan olmakla, yüzer mânevî Said olan mecmualar ve binler maddî Said'ler, içinizde halis ve mükemmel o vazifeyi görebilirler ve görüyorlar. Bu hakikate binaen, benim þahsýma ve baþýma gelen hadiselere çok ehemmiyet vermeyiniz. Yalnýz çok dua ediniz. Zaaf ve ihtiyarlýk ve ziyade teessüratýma, bence makbuliyetleri þüphesiz olan dualarýnýzla yardým ediniz.
Kahraman Tahirî'nin Nurcu mâsume, merhume mübarek Hicret'i dünyadan Cennete hicret etmesi, hakikaten beni mahzun eyledi. Öyle bir Nur þakirdi ve mâsum taifesinin ehemmiyetli bir çalýþkaný gitmesi, Nur hesabýna da beni müteessir etti. Ýnþaallah onun yerine çoklar girecek, yerini boþ býrakmayacaklar. Nasýl ki þimdiden Uþaklý küçücük Haydar meydana çýktý, hicret eden hemþiremin vazifesini göreceðim diye bizi mesrur eyledi. Cenab-ý Hak, Hicret'in peder ve validesine ve akrabasýna sabr-ý cemîl ihsan edip, Hicret'i onlara þefaatçi eylesin ve o merhumeyi de merhume hemþirem Hâným'la Cennette mesrur eylesin. Âmin.
Uþaklý Haydar'a benim tarafýmdan onu tebrik ve Nur hizmetinde tevfikine dua ettiðimi ve Nurun mâsumlar taifesi içinde dahil olduðunu bildiriniz. Ve onun hocasý Ýzzet'e de pek çok selâm ediyorum.