Emirdað Lahikasý
Pages: 1
Mektup no 50 By: hafiza aise Date: 04 Mart 2011, 16:19:54
50

بِاسْمِهِ سُبْحَانَهُ    وَاِنْ مِنْ شَىْءٍ اِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ اَبَداً دَاۤئِمًا

Aziz, sýddýk kardeþlerim ve Nurun genç kahramanlarý,

Evvelâ: Ruh u canýmýzla sizin Ankara gibi yerde harika bir tarzda hizmet-i Nuriyenizi tebrik ediyoruz. Hakikaten ümidimizin fevkýnde ehl-i maarif ve mektepliler kýsmýnda çok ehemmiyetli bir intibaha vesile oldunuz. Bir senede Ankara gibi bir yerde bu hizmetiniz on senede ancak yapýlacak. Az bir zamanda bu vazife-i imaniyeyi yaptýðýnýza kanaat edip kuvve-i mâneviyeniz ehemmiyetsiz hâdiselerle kýrýlmasýn. Belki daha þiddetli çalýþmanýza vesile olsun. O gibi yerlerde dahilden ve hariçten gelen yirmi kadar siyasî ve içtimaî cereyanlarýn  hodfuruþâne ve garazkârâne çarpýþtýklarý bir zamanda Kur’ân ve imana hizmetiniz ve Üniversitelilerin Nurlara takdirkârâne sahip çýkmalarý, bütün Nurcularý sevindirdiði gibi, ileride inþaallah âlem-i Ýslâmý da sevindirecek. Sizlerin az hizmetinizde mükâfat çoktur.

Bazan askerlikte aðýr þerait altýnda bir saat nöbet, bir sene ibadet hükmünde olduðu gibi, sizler ve Ýstanbul Üniversiteli Nurcularý dahi, az zamanda çok vazife gördünüz. Mesainizin semeresi az da olsa kanaat ediniz. Mücahede cephesinde bazý zaiflerin geri çekilmesi cesurlarda daha ziyade kahramanlýk damarýný tahrik ettiði gibi, Nur fedakârlarý, vehhamlarýn çekilmesiyle daha ziyade gayret ve sebata, belki þevkle daha ziyade çalýþmaya sebep olmak gerektir.

Evet, Risale-i Nur’un mühim bir hakikatinden siz fýtraten bir ders aldýnýz. Yine o hakikatý nazar-ý dikkate alýnýz. O da þudur:

Vazifemiz ihlâs ile iman ve Kur’ân’a hizmet etmektir. Amma bizi muvaffak etmek ve halka kabul ettirmek ve muarýzlarý kaçýrmak ise, o vazife-i Ýlâhiyedir. Biz buna karýþmayacaðýz. Maðlûp da olsak, kuvve-i mâneviyeye ve hizmetimize noksanlýk vermeyecek. O noktada kanaat etmek lâzýmdýr.

Meselâ, bir zaman Ýslâmýn büyük bir kahramaný Celâleddin Harzemþah’a demiþler: “Cengiz’e karþý muzaffer olacaksýn.”

O demiþ: “Vazifemiz cihad etmektir. Bizi galip etmek vazife-i Ýlâhiyedir. Ona karýþmam.”

Sizin þimdiye kadar sarsýlmadan hâlis hizmetinizin delâletiyle, siz de bu kahramana iktida etmiþsiniz. Binden bir iki adam sizden kabul etse, yine sarsýlmamak gerektir. Bazan bir iki adam, bine mukabil geliyor.

Saniyen: Ankara’da bu sýrada nazarlar dünyaya ziyade çevrilmiþ. Ve iktidar kýsmý daha tam prensibini kabul etmeye vakit bulamamýþ. Müteaddit partiler kendine tarafdar bulmak için veya kabahatlerini setretmek için elbette çok çalýþýyorlar. Ve Ýslâmiyet ve Kur’ân aleyhindeki hariçteki cereyanlar elbette dahilde bazýlarýný bulmuþlar ki, Kur’ân lehinde cidden çalýþanlarý uçurmak, kaçýrmak, evham vermek gibi propagandalarla hakikî fedakâr olmayan veya dünya ile ve fazla dostlarla alâkadar olanlarý evhamlandýrýyorlar. Ve Nurcularýn da kuvve-i mâneviyelerini kýrmaya çalýþýyorlar.

Said Nursî


radyobeyan