Emirdað Lahikasý
Pages: 1
Mektup no 68 By: hafiza aise Date: 03 Mart 2011, 15:18:24
68

Üstadýmýz diyor ki:

Yirmi sekiz sene zarfýnda hükûmetin resmî adamlarýndan bana rast gelenler, hep sýkýntý verdikleri halde, zabýtanýn bana hiç sýkýntý vermediði gibi, bazý himayetkârâne vaziyeti göstermelerinin hikmetini þimdi izhar ediyorum ki: “Nur talebeleri ve Risaleleri, mânevî bir zabýta hükmünde âsâyiþ ve emniyeti muhafazaya—hem kudsî bir þekilde—çalýþtýklarý ve herkesin kalbinde nasihatleriyle iman cihetinde bir yasakçý býraktýklarý tahakkuk etmiþ.” Zabýta bunu mânen hissetmiþ ki, bize her vakit dost göründü. Bunun sýrrý budur ki:

Kur’ân’ýn bir kanun-u esasîsiyle, yüzde doksan mâsuma zarar gelmemek için on câni yüzünden âsâyiþi bozmaya çalýþanlarý men ediyorlar. Birisinin günahýyla baþkasý mesul olamaz. Bu sýrra binaen, þimdi âsâyiþi bozmaya çalýþan mânevî, dehþetli kuvvetler mevcut olduðu halde; Fransa, Mýsýr, Fas, Ýran gibi yerlerden daha ziyade bu mübarek memlekette çalýþýldýðý halde emniyet ve âsâyiþi bozamadýklarýnýn en büyük sebebi, 600 bin Nur nüshalarý ve 500 bin Nur talebeleri zabýtaya bir mânevî kuvvet olarak o mânevî tahribata karþý dayandýklarýný zabýta mânen hissetmiþler ki, yirmi sekiz seneden beri resmî memurlara muhalif olarak Nurlara insafkârâne ve merhametkârâne vaziyet gösteriyorlar.  

Hem Üstadýmýz diyor ki:

Ben derim: Bu zamanda hocalardan, hattâ sofîlerden ziyade zabýta efradý ehl-i takvâ olup kebairden kendilerini muhafaza ve feraizi yapmasýný vazifeleri iktiza ediyor. Ve ona ihtiyac-ý þedid var. Tâ ki karþýsýndaki mânevî tahribatçýlara karþý âsâyiþ ve emniyet-i umumiyeye ait vazifelerini tam yapabilsinler.

Hizmetindeki Nur Talebeleri


radyobeyan