Kýssadan Hisseler
Pages: 1
Besmele By: armi Date: 20 Mayýs 2009, 21:21:10
Biþr-i Hafi. Evliyânýn büyüklerinden. Genç. Günah çukuruna düþmüþ yuvarlanýyor yuvarlandýkça batýyor...

Bir gün Gecesini içki masalarýnda sabahladýðý bir gecenin günü. Sarrhoþ. Evinin yolunu tutturmuþ, gidiyor, gitmeye çalýþýyor. Yürüyor. O da ne? Bir kaðýt, üstünde Besmele yazýlý bir kaðýt. Ýçi cýz ediyor. Eðiliyor. Çamurlarýn içinden Besmele yazýlý kaðýdý alýyor. Hiç Allah'ýn ismi yerde olur mu, çamurlar içinde olur mu, bin bir düþünce bin bir ah ediþ. Kaðýdý öpüyor, çamurlarýný siliyor, temizliyor, evine götürüyor, güzel kokulare sürüyor ve eveinin en güzel yerine asýyor.

O gece âlim bir zât bir rüyâ görür. Rüyâda,'' Git, Biþr'e söyle! Ýsmimi temizlediði gibi onu temizlerim. Ýsmimi büyük tuttuðu gibi büyültürüm. Ýsmimi güzel kokulu yaptýðý gibi, onu güzel ederim. Ýzzetime yemin ederim ki, onun ismini dünyada ve âhirette temiz ve güzel eylerim'' denildi.
Bu rüyâ, üç defa tekrar etti. Rüyâ gören kimse, sabah olunca, Biþr-i Hafi'yi arayýp meyhanede buldu. Mühim haberim var diye içeriden çaðýrdý. Biþr geldiðinde, gelen zâta dedi ki:
-Kimden haber vereceksin?
-Sana Allahü teâlâdan haber vereceðim. Bunu duyan Biþr, aðlamaya baþladý ve sordu:
-Bana kýzýyor mu, þiddetli azap mý yapacak? Rüyâyý sonuna kadar dinleyince arkadaþlarýna dönüp þöyle söyledi:
-Ey arkadaþlarým! Beni çaðýrdýlar, bundan sonra bir daha beni buralarda göremiyeceksiniz.
O zâtýn yanýnda hemen tövbe etti. Bu anda ayaðýnda ayakkabý bulunmadýðý için, hiç ayakkabý giymedi. Sebebini soranlara,''Söz verdiðim zaman yalýnayaktým, þimdi giymeðe hayâ ederim'' derdi.

Ayakkabý giymediði için kendisine ''Hafi'' (yalýnayak)denilmiþtir.

Ynt: Besmele By: halim Date: 05 Kasým 2014, 18:36:29
Eðer hakikatli bir kýssaysa allahtan gellen büyük bir ibretlik ders inþaallah odersi alanlardan oluruz
Ynt: Besmele By: sumeyye Date: 05 Kasým 2014, 21:14:03
s.a.. , daha önce de bu kissayi biryerden okumustum...Ne inceliktir ki söz verdiginde yalinayak oldugu için ayakkabi giymeye haya eden böyle güzide mübarekler varmis...Rabbim c.c ne oldum degil ne olacagim diyenlerden eylesin insaallah.
Ynt: Besmele By: metin7/c Date: 05 Kasým 2014, 21:33:20
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh , daha önce de bu kissayi biryerden okumustum...Ne inceliktir ki söz verdiginde yalinayak oldugu için ayakkabi giymeye haya eden böyle güzide mübarekler varmis...Rabbim c.c ne oldum degil ne olacagim diyenlerden eylesin insaallah.++++++
Ynt: Besmele By: saniye Date: 05 Kasým 2014, 22:03:11
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu. biþri hafi hazretleri nin bu hikayesini daha önce de okumuþtum ibret alýnacak bir hikaye paylaþým yapanlardan Rabbim razý olsun.
Ynt: Besmele By: ykpcn Date: 05 Kasým 2014, 22:33:07
Çok güzel bir paylaþým.Ýnsan bazen ne kadar günahkar olursa olsun yaptýðý küçük ama samimi bir iyilik veya ibadetten ALLAH onu affedebiliyor.ALLAH bizi Biþr i Hafi gibi tövbe edenlerden eylesin.
Ynt: Besmele By: RAMAZAN 7/D Date: 21 Eylül 2015, 22:21:14
Ve Aleykümüs Selam . Bencede Çok mükemmel bir olay bu . Evet  Çok üzücü ve kötü bir durum ki bazen yerde çöpte Besmele yazýlý kaðýtlar  ve dini kitaplar , takvim yapraklarý ve o yapraklarda yazýlý ayetler hadisler görüyoruz . Bunlarý yerlere kasten atanlarý kýnýyoruz .
ALLAH cc razý olsun .
Ynt: Besmele By: Mustafa/Samed Date: 22 Eylül 2015, 15:55:14
Ve Aleykümüsselam. Rabbim bizleri affeylesin.
Ynt: Besmele By: Bilal2009 Date: 22 Eylül 2015, 20:07:00
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah,  Allah ( celle celaluhu ) bir kula hidayet nasib eylerse o kimseyi çeþitli vesilelerle kendine yakýnlaþtýrýr.  Rabbim ( celle celaluhu ) bizleri de hidayete erdirsin.
Ynt: Besmele By: Kevšer Date: 26 Eylül 2015, 15:57:04
  Ve Aleykümüsselăm ecmain. Emeklerinize saðlýk kardeþim. Ýbretlik bir olay bu.Rabbim bizleri de kendine yakýnlaþtýrýcak vesileler eylesin inþaAllah.

radyobeyan