ilimdunyasi.com Haberleri
Pages: 1
Bu besinlerden uzak durun! By: reyyan Date: 06 Þubat 2011, 01:15:39
Bu besinlerden uzak durun!



Ýstanbul Üniversitesi Çapa Týp Fakültesi Onkoloji Bölümü Dr. Yavuz Dizdar, ''Yað 3 defa kullanýldýktan sonra özelliðini yitiriyor. Ancak endüstride yað 40 defa kullanýlýyor. Bu da insanlarýn saðlýklarýný kaybetmelerine neden oluyor'' dedi.

Dizdar, Tekirdað Belediyesi'nce Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Kanserden Korunmada Uzak Durmamýz Gereken Besinler'' konulu konferansa katýldý. Dizdar, burada yaptýðý konuþmada, üreticilerin süt ve yoðurda bir takým iþlemler yaptýðýný ve ekþimediðini söyledi.

Bu ekþimeme durumunun herhangi bir katký maddesiyle elde edilmediðini bildiren Dizdar, yapýlan iþlemler nedeniyle sütün raf ömrünün 6 aya çýkarýldýðýný, kapaðý açýldýðýnda ise 1 ay bozulmadýðýný ifade etti. Dizdar, þunlarý kaydetti:

''Bir þeyin steril olmasý durumunda bile, açýldýðýnda bozulmasý gerekir. Üreticiler, süte ve yoðurda basýnç uyguluyorlar ve bunu sýcaklýk altýnda yapýyorlar. Homojenize edilmiþ yoðurdun üzerine kaymak çýkmýyor. Ancak, yoðurtlar 'geleneksel kaymaklý homojenize yoðurt' þeklinde satýlýyor. Bunu da yoðurdun üzerine margarin basarak elde ediyorlar. Yeni doðmuþ bebeði anne sütüyle beslemezseniz saðlýklý olmuyor. Süt, yeni doðmuþ bebeðin dünyayla tanýþmasý için verilen özel bir þeydir. Bunun bu þekilde doðal haliyle tüketilmesi gerekiyor. Homojenizasyonla sütler özelliðini yitirmeye baþladý. Bunu yoðurda da aksettirdiðiniz zaman yoðurt da özelliðini terk etmeye baþladý.''

DÝÐER BESÝNLERE UYGULANAN ÝÞLEMLER


Ete de üreticiler tarafýndan iþlemden geçmesi sýrasýnda basýnç uygulandýðýný anlatan Dizdar, uygulanan basýnç nedeniyle ette mikroorganizma ürememeye baþladýðýný ifade etti.

Ýþlenmiþ etin tamamen özelliðini kaybettiðini belirten Dizdar, normal þartlarda kýzartmanýn saðlýða zararlý olmadýðýný söyledi. Normal þartlarda kýzartma yapýlan yaðýn 3 defa kullanýlmasý gerektiðini bildiren Dizdar, Þöyle konuþtu:

''Yað 3 defa kullanýldýktan sonra özelliðini yitiriyor. Ancak endüstride yað 40 defa kullanýlýyor. Özelliðini kaybettikten sonra içine madde koyuluyor ve tekrar açýk sarý renge geri dönüyor. 40 kere kullanýþmýþ yað, artýk yað deðil petrole dönüþüyor. Bu da insanlarýn saðlýklarýný kaybetmelerine neden oluyor. Türkiye'de yýlda 350 bin ton atýk yað çýkmasý gerekiyor, ancak toplanan yað 8 bin ton. Bu yaðýn nereye gittiði bilinmiyor.''

Sabah

Ynt: Bu besinlerden uzak durun! By: Beria Date: 07 Þubat 2011, 00:07:18
Aman Allahým... Anlatýlanlar gayet rahatsýz edici, kaymak yerine margarin, basýnç falan... Anlaþýlan dýþardan birþey tüketmek faydasýný geçtik tamamen zararlý... Özellikle kebap tarzý yemekler, kýzartmalar... Gününün çoðunu dýþarda geçirmek zorunda olan insanlar için çok zor bir durum... Rabbim yardým etsin... Allah razý olsun... Selam ve dua ile...

radyobeyan