Kurabiyeler
Pages: 1
Damat Boğan By: Eslemnur Date: 06 Ocak 2011, 20:08:45
Damat Boğan


Malzeme

1 su bardağı pudra şekeri
1 pakete yakın margarin
2 yumurta
1 su bardağı un
1 kabartma tozu
Aldığı kadar nişasta

Yapılışı

Öncelikle margarin oda sıcaklığında eritilir pudra şekeri ve yumurta karıştırılır.
Daha sonra unu, kabartama tozu ilave edilip aldigi kadar nisasta ile yogrulur.
 Ne sert ne yumuşak bir hamur olacak.
Normal fırında 170 derece 30 dk. Turbo fırında 150 derece 30 dk.Pişirilir..

Afiyet olsun..


Ynt: Damat Boğan By: sümeyra Date: 30 Nisan 2012, 16:22:43


      Ağızda dağılan çok güzel bir kurabiye bu..Tavsiye ederim..
Ynt: Damat Boğan By: melikebat Date: 30 Nisan 2012, 22:18:19
adı gibi tadıda ilginçtir umarım. deneyeceğim inşaallah yarın.
Ynt: Damat Boğan By: sumeyye Date: 30 Nisan 2012, 22:22:39
Bunun adı ilginç olmuş , heralde nişastadan yola çıkarak bu isimi uydurmuşlar çünkü bu tarifin normal adı un kurabiyesi ya da şekerli kurabiye olarak geçer...
Ynt: Damat Boğan By: hafiza aise Date: 26 Şubat 2014, 16:35:07
Evet abla un kurabiyesi birden ağıza alınınca boğaza kaçma ihitmali oluyor :) Sanırım ondan dolayı bu ismi vermişler.
Ynt: Damat Boğan By: 8-D fatma zehra Date: 21 Nisan 2014, 20:52:51
adı değişik ama tadı kesin güzeldir
Ynt: Damat Boğan By: saniyenur Date: 21 Nisan 2014, 20:57:53
İlk defa bu isimde pasta adı duydum ilginç bir isim doğrusu :)
Ynt: Damat Boğan By: gözdenur:) Date: 24 Nisan 2014, 20:40:53
resmi yok ama güzel bişeye benziyo sanırım denemek isterim.

radyobeyan