Sebze ve meyvelerde. By: Eslemnur Date: 22 Aralýk 2010, 19:53:17
Sebze ve meyvelerde
Maydanoz, þalgam yapraðý, asma yapraðý, yeþil biber, kara lahana, karnabahar, ýspanak, çilek, portakal limon,greyfurt, mandalina, þeftali, domates, taze fasulye, patates, brokoli, bezelye, kivi, kavun.
Bitkilere uygulanan kesme, soyma ve ezilmelerde vitamin kaybý olur. C V
Kalsiyum metabolizmasý ve kalsiyum taþýmasýyla ilgilidir.
Diþler için elzemdir.
Fazla alýnan D Vitamini toksiktir.
Ýskelet sisteminde hastalýklar görülür. (Özellikle çocuklarda)
Raþitizm ve Osteomalazi.
Osteoporoz.
yaþlýlýkta duyma zorluklarý.
Balýk yaðý.
Ringa balýðý, Uskumru fleto, Som balýðý, Tuna balýðý, Sardalya Somon (taze), Karides.
Süt, yumurta sarýsý.