Dini Hikayeler
Pages: 1
Dostunuz randevuya gelmez ise By: sidretül münteha Date: 29 Kasým 2010, 21:29:15
Dostunuz Randevuya Gelmez Ýse


Sizin sevdiðiniz , onunda sizi sevdiðini bildiðiniz dostunuz bir gün sizi arasa Maddi yönden çok darda olduðunu, yardýmcý olmanýzý talep etse Cevabýnýz; borç bile deðil, karþýlýksýz severek ihtiyacý olan meblaðý, hatta daha fazlasýný vereceðinizi söyleseniz,


Yada; maddi deðil de manevi yönden çok sýkýntýda olduðunu ,anlatacaðý sýrrýný sizden baþkasýnýn saklayacaðýndan emin olmadýðýný, güveneceði tek kiþinin siz olduðunu, fikirlerinizin onun için çok önemli olduðunu belirtip, dertleþmek, paylaþmak, çözüm önerinizi almak istediðini söylese


Karþýlýklý bir yer belirleyip saat 13:00 de buluþmak üzere kararlaþtýrsanýz O saatte siz randevunuza gitseniz ve dostunuzun gelmediðini görüp herhalde önemli bir iþi çýktý biraz bekleyeyim deseniz Bu bekleyiþ yarým saat,bir saat geçtiði halde hala gelen giden yok Ýki saat sonra gayri ciddi bir tutum içinde piþkin bir tavýrla gelse Merakla “Önemli bir þey yoktur herhalde ?” diye sorsanýz “Yok caným! Nasýl olsa dostum deðilmisin? Her zaman hoþgörülüsün beni beklersin diye düþündüm” olsa!Hem de hiçbir piþmanlýk gösterip özür dilemeksizin!


Bu deðer verdiðiniz dostunuzun ikinci bir þýk olarak randevusuna hiç gelmediðini düþünün Neler hissedersiniz? Bir kere daha arayýp baþka bir ihtiyacý yada sýkýntýsý olduðunda cevabýnýz, tavrýnýz ne olur?


Bizi bir annenin çocuðuna merhametinin binlerce kat fazlasýyla merhametiyle seven ve sonsuz rahmetiyle kuþatan Rabb’imizin günde beþ vakit lutfedip huzuruna davet ederek ihtiyaçlarýmýzý ,sýkýntýlarýmýzý dile getirmemiz için çaðrýsýna zamanýnda ,yada hiç gitmememizin mazereti ne olabilir?


Yýllarca gitmeyip can boðazdan çýkmadan bir gün nedamet duyup (gene onun sonsuz þefkat ve merhametinin sonucu) huzuruna samimi bir piþmanlýkla varýp af dileyip göz yaþý döktüðümüz takdirde affedeceðini söylemesinin ne büyük bir rahmet olduðunun farkýndamýyýz?


Rabb’imiz ! Namazlarýmýzý paçavra gibi yüzümüze fýrlatýlan deðil miracýmýz olan namazlar eyle(Amin)

ALINTIDIR

Ynt: Dostunuz randevuya gelmez ise By: sumeyye Date: 29 Kasým 2010, 22:36:51
Esselamu aleykum ve rahmetullah ; evet dostumuz bizi o kadar bekletip randevuyada geç kalsa bizlerin tavirlari farkli olurdu ama biz kullar bizi ne olursa olsun kapisindan geri çevirmeyen Rabbimiz ile olan randevumuzu geciktirmekte bazen üzüntü bile duymuyoruz..Bu güzel dua için amin amin ecmain olsun insaAllah..Dua ile.
Ynt: Dostunuz randevuya gelmez ise By: Eslemnur Date: 30 Kasým 2010, 04:15:34

Kardesým ne guzel býr ornektý bu böyle.. Okudum ve ýlýklerýme kadar urperdim.. Bekletmeyý sevmeyen býr kýsýlýgým var ama Namaz konusunda hiç boyle dusunememýstým...
Alýntý sahibi: Sidretül Münteha üzerinde 29 Kasým 2010, 21:29:15
Rabb’imiz ! Namazlarýmýzý paçavra gibi yüzümüze fýrlatýlan deðil miracýmýz olan namazlar eyle(Amin)

ALINTIDIR

Bu güzel duaya can-ý gönülden Amin diyorum..
Ynt: Dostunuz randevuya gelmez ise By: sidretül münteha Date: 30 Kasým 2010, 21:19:02
ve aleykumusselam, vermemiz gereken deðeri önemi bilmemiz lazým Allah yardýmcýmýz olsun

Selam ve dua ile.. 


radyobeyan