Hakiki, Halis Bir Nur Talebesi-3 By: Barla Date: 01 Kasým 2010, 23:01:59
Hakiki, Halis Bir Nur Talebesi-3
Bir Nûr Talebesi iyi bilecek ki, fitne, vücûda dört kapýdan girer: Göz, kulak, burun, aðýz. Aðýzdan illa helâl lokma girmesi lâzým. Bu noktada bizim için beþâret var. Medrese-de yenilen yemek, kirli de olsa temizdir. Bu asýrda en büyük fitne gözden içeri giriyor. Çeþm-i basiret göze, hâkîmiyetten sonra açýlýr. Gözüne hâkîm olmayan þifa-yý sadrý bulamaz. Bir insana füyüzât gelmezse o insanýn ma'lûmâtý kabuk olur, dilde kalýr. Risâle-i Nûr, bu demek deðildir.
Risâle-i Nûr hayâttýr, tâtbikâttýr. Risâle-i Nûr hizmeti görünmek deðil, olmaktýr. Görünmek ile olmak arasýnda çok büyük bir uçurum vardýr.
Ýþte Bir Nûr Talebe-sinin bu hakikatlerden tam istifâde etmesi için gözüne hâkîm olmasý lâzýmdýr. Can çeki-þen bir adama en güzel hûriler musallat olsa, onlarda þehvet damarý uyanýr mý? Elbette hayýr. Bu ma'nâda Bir Nûr Talebesi can çekiþiyor. Çünkü hidâyet-i amme yükünü omuzlamýþ. Bu halde iken tâife-i nisâya nasýl nazar eder?
(ALLAHým beni de gözüne hâkim olanlardan eyle. Âmin.)
Bir Nûr Talebesi Risâle-i Nûr'un hakiki ve sâdýk Talebesi ise, sýrr-ý ihlâs, sýrr-ý uhuvvet ve sadâkat-ý sýddýkiyyeye mazhâr olur ki, o zaman onu enbiyâ ve melâike alkýþlarlar.
Bir Nûr Talebesinde gabâvet olsa dahi, tam müttâki olduktan sonra, Risâle-i Nûr-dan fevkalâde istifâde edebilir. Risâle-i Nûrdaki bazý esrârlarýn açýlmasýnda aslan payý ittikânýndýr. Bir Nûr Talebesinde ittikâ kýrýlýrsa, Risâle-i Nûrla alâkadârlýðý fikir ve dil seviyesinde kalýr. Kudsiyet, nûrâniyet ve te'sirât hâsýl olmaz. Ma'lûmât kabilinden bilgi olur.
Bir Nûr Talebesinde Cenâb-ý Hak bazan husûsi istidâtlar veriyor. Bu ona bir lütf-u Ýlâhidir, fakat bazý þartlarý ister ve herkese de nasib olmaz. Öyle ki, makbûl Nûr Talebeleri bir ma'nevî bir paratoner gibi, musibeti çekip topraða aksettiriyor.
Risâle-i Nûr hizmetinde verâset, husûsiyet, kabûliyet, makbûliyet ve mazhâriyet vardýr:
Verâset: Zengin bir baba öldüðü zaman malý, yalnýz bir çocuðuna kalmaz. Miras bütün çocuklarýna aittir. Demek bütün çocuklarý ma'nen o malý korumakta mes'uldür. Bu açýdan, Nûr Talebelerinin hepsi mes'uldür.
Her Nûr Talebesi vâristir. Risâle-i Nûru anlayan Bir Nûr Talebesi zerrât-ý mevcûdât kadar mes'uldür. Çünkü Nûr hizmeti hidâyet-i ammeye mazhârdýr. Mes'ulsün mes'ul! Ýndallah ve inderresûl!
Mazhâriyet: Nûr hakikatlerine mazhâr olmak. Sen âyinesin. Da'vâyý aksettireceksin. Âyine riyâsýzdýr, karþýsýndakini olduðu gibi gösterir. Risâle-i Nûra mazhâriyet, âyine gibi olmalý. Bulandýrmadan yansýtmak. Tam âyinedârlýk, toprak gibi mahviyyet ile mümkündür. Tam mahviyyet olmazsa âyineyi bulandýrýr. Âyine olmakta en büyük özellik, sürekliliktir. Bir Nûr Talebesi âyine oldu mu yaþayan hakikat oluyor. Böyle olunca illâ da konuþmasýna gerek yok. Hâli, tavrý, bakýþý dahi hizmettir...
Kabûliyet: ma'nen levh-i mahfûz açýlsa, sen gerçekten Risâle-i Nûr Talebelerinin içinde misin? Üstâd seni kabûl etti mi? Nûr Talebeliði lafta olmaz. Onun için Bir Nûr Talebesinin hayâtýnýn sonuna kadar düþüneceði þey budur. Herkes kendini murâkabe et-melidir. Acaba benim bu da'vâya liyâkâtim var mý? Acaba ALLAH benden râzý mý? Bu hakikat hayâtýmýzýn özü olmalý. Ma'nen kabûl olsak, zerre olalým yeter. O intisâb cihetiyle Bir Nûr Talebesi kabûl olsun; zerre de olsa arþa gebedir.
Makbûliyet: Bu, kabûliyetten çok daha ileridir. Kabûliyyet bir zerre ise, makbûliyet bir güneþ gibidir. Makbûl olan Nûr Talebeleri ma'nen kâinâtýn kayyûmudurlar. Eðer makbûl Nûr Talebelerinin duâsý olmasaydý, belki ma'nen helâk olurduk.
Husûsiyet: Cenâb-ý Hak bazý Nûr Talebelerine husûsi istidâtlar veriyor. Bu bir lütf-ü Ýlâhidir, bazý þartlarý ister, herkese olmaz. Kabûl ve makbûl Nûr Talebeleri ma'nevi bir parâtöner gibi, musibeti çekip topraða aksettiriyor. Risâle-i Nûrun hakiki ve sâdýk Talebe-lerini (sýrr-ý ihlâs, sýrrý uhuvvet ve sadâkât-ý sýddýkiyyeye mazhâr) enbiyâ ve melâike alkýþlayacaklar.
Zübeyir Gündüzalp
Ynt: Hakiki, Halis Bir Nur Talebesi-3 By: manas Date: 01 Kasým 2010, 23:44:29
RABBÝM sizden ebeden razý olsun..bu yazýyý okumak bana lütuf oldu þu anda..1.ve 2. bölüm çok hayra vesile oldu bi iznillah..3 ve 4 ü görmek te beni çok mutlu etti..buralarda kaynak bulmak ciddi sýkýntý oluyor..siz bu konuda önümüzü açmýþ oldunuz..Vesile olanlardan da Allah razý olsun..Rabbim hakiki talebeliðe layýk hale getirsin beni ve isteyen tüm kardeþlerimi inþaallah..
Ynt: Hakiki, Halis Bir Nur Talebesi-3 By: Barla Date: 04 Kasým 2010, 02:44:49
Amin, ecmain olsun kardesim... Rabbim bizleri Risale-i Nur dairesinden ayirmasin; üstadimiza layik talebe, Habibine layik ümmet, Kendisine de layik bir kul eylesin insaAllah...Vesselam...
radyobeyan