Psikoloji Dünyası
Pages: 1
Birey kendisiyle barışık olmalı By: reyyan Date: 11 Ekim 2010, 19:44:17
Birey kendisiyle barışık olmalı



Psikolog Tulay Orak, halk sağlığı uygulamaları kapsamında ruh sağlığının geliştirilmesi ve ruhsal bozuklukların giderilmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Orak, mutlu bir hayat için insanların kendisiyle barışık olmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Psikolog Tulay Orak, yapılan araştırmalara göre, sağlık hizmetlerine başvuran her 4 kişiden birinde, tedavi edilmemiş ruhsal bozukluk bulunduğunu söyledi.

Orak, "Kişi kendisiyle, ailesiyle, çevresiyle, içinde yaşadığı toplumla sürekli ilişki içindedir. Eğer kişinin bu ilişkilerinde denge söz konusu ise birey ruhsal açıdan sağlıklıdır demektir. Ayrıca, kişinin genetik özelliklerinin de ruh sağlığı üzerinde etkisi vardır. İnsan ruhsal ve bedensel bir bütündür." dedi.

Ruhsal bozukluğu olan kişilerin yaklaşık yarısının tedavi hizmeti almadığını kaydeden Psikolog Orak, bireylerin toplumsal baskı yüzünden yardım almaktan çekindiğini vurguladı. Özellikle okullardan başlayarak psikolojik danışmanlık hizmetlerinin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Orak, şöyle konuştu:

"Birey ilk önce kendisiyle barışık olmalı, kendini sevmeli. Bizi biz yapan farklılıklarımızdır. Farklı göz rengimizle, boyumuzla vs hayata anlam katmaktayız. Öfke, kızgınlık, korku, sevinç gibi duygular içe atılmamalı; uygun bir dille ifade edilmeli. Karşılaştığınız sorunlar karşısında olumlu tutum geliştirmeye çalışın. Kendinize saygı duyun ve kendinizi değerli görün. Ruh sağlığı olmadan sağlık, sağlık olmadan refah ve mutluluk olamaz."

Ynt: Birey kendisiyle barışık olmalı By: sümeyra Date: 26 Mart 2011, 10:08:29


      Psikolog Tulay Orak, yapılan araştırmalara göre, sağlık hizmetlerine başvuran her 4 kişiden birinde, tedavi edilmemiş ruhsal bozukluk bulunduğunu söyledi.

       Bu ne kadar yüksek bir oran..Kendimizi tanımamız ve sevmemiz;bu aleme geliş sebebimizi anlamaktan geçiyor bana göre..Her varlık bir ayna..Asıl güzellik sahibine giden yolda;akla kapı aralamak için, varlık aleminde arz-ı endam ediyoruz..İnşaallah;kendimizden Rabbimize giden yolu hepimiz keşfederiz..Mutluluk bu yolun içerisinde çünkü..
Ynt: Birey kendisiyle barışık olmalı By: sen istersen Date: 23 Ağustos 2012, 20:19:49
bu çok doğru biz kendimizi sevmezsek kimse bizi sevmez.kendimizi düşünmezsek kimse düşünmez.o yüzden BİZDEN SADECE 1 TANE VAR.
Ynt: Birey kendisiyle barışık olmalı By: zerdale Date: 09 Haziran 2013, 02:19:53
sorun gayet güzel anlatılmış,nasıl bakarsak öyle görürüz..kusur arayan kusur görür..iyilik güzellikle bakanda güzellik görür...ruhumuzu Kuranla,duayla doyurdukça sıkıntılar hafifler,sabrlar genişler inşallah..
Ynt: Birey kendisiyle barışık olmalı By: Zeynep7D Date: 23 Aralık 2013, 14:18:04
Çok doğru. Ne olursa olsun insan kendindeki değeri ve öz güveni kaybetmemeli ...  :)
Ynt: Birey kendisiyle barışık olmalı By: yagmur_7-c Date: 31 Aralık 2013, 18:21:37
insanlar kendi ile dost olmalıdır çünkü insanlar birbirine daha çok empati kurma cevabını verir

radyobeyan