Ganimetler By: meryem Date: 05 Ekim 2010, 06:53:38
Ganimetler
Bilin ki, ´ganimet olarak ele geçirdiðiniz´ þeylerin beþte biri muhakkak Allah´ýn, Resûlün, yakýnlarýn, yetimlerin, yoksullarýn ve yolcunundur. Eðer, Allah´a, hak ile batýlýn birbirinden ayrýldýðý gün, iki ordunun karþý karþýya geldiði günde (Bedir´de) kulumuza indirdiðimize iman ediyorsanýz (ganimeti böyle bölüþün). Allah, herþeye güç yetirendir. (8/41)
Ve eðer eþlerinizden (kafirlere kaçmalarýndan dolayý) herhangi bir þey kafirlere geçer, böylece siz de (savaþta onlarý yenip) ganimete kavuþursanýz, eþleri (kaçýp) gidenlere, (mehir olarak) harcama yaptýklarýnýn bir mislini verin. Kendisine iman ettiðiniz Allah´tan sakýnýn. (60/11)
Artýk ganimet olarak elde ettiklerinizden helal ve temiz olarak yiyin ve Allah´tan korkup-sakýnýn. Þüphesiz Allah, baðýþlayandýr esirgeyendir. (8/69)
Ve alacaklarý birçok ganimetleri de. Allah, üstün ve güçlü olandýr, hüküm ve hikmet sahibidir. (48/19)
Ve (daha) baþka (nice nimetler de ki) siz henüz onlara güç yetirmiþ deðilsiniz; (ama) gerçekten Allah, onlarý kuþatmýþtýr. Allah, herþeye güç yetirendir. (48/21)
Onlardan Allah´ýn elçisine verdiði "fey´e" gelince ki siz buna karþý (bunu elde etmek için) ne at ne deve sürdünüz. Ancak Allah, elçilerini dilediklerinin üstüne musallat kýlar. Allah, herþeye güç yetirendir. (59/6)
Allah´ýn o (fethedilen) þehir halkýndan, Resûlü´ne verdiði fey, Allah´a, Resûl´e, (ve Resûl´e) yakýn akrabalýðý olanlara, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmýþlara aittir. Öyle ki, (bu mallar ve servet) sizden zengin olanlar arasýnda dönüp-dolaþan bir devlet olmasýn. Resûl, size ne verirse artýk onu alýn sizi neden sakýndýrýrsa artýk ondan sakýnýn ve Allah´tan korkun. Þüphesiz Allah, cezasý (ikâbý) pek þiddetli olandýr. (59/7)
(Bundan baþka bu mallar) Hicret eden fakirleredir ki, onlar Allah´tan bir fazl (lütuf ve ihsan) arayýp Allah´a ve O´nun Resûlü´ne yardým ederlerken, yurtlarýndan ve mallarýndan sürülüp-çýkarýlmýþlardýr. Ýþte bunlar, sadýk olanlar bunlardýr. (59/8)
Sana savaþ-ganimetlerini sorarlar. De ki: "Ganimetler, Allah´ýn ve Resûlündür. Buna göre eðer, mü´min iseniz Allah´tan korkup-sakýnýn, aranýzý düzeltin ve Allah´a ve Resûlü´ne itaat edin." (8/1)
Artýk ganimet olarak, elde ettiklerinizden helal ve temiz olarak yiyin ve Allah´tan korkup-sakýnýn. Þüphesiz Allah, baðýþlayandýr esirgeyendir. (8/69)
Ynt: Ganimetler By: halim Date: 02 Eylül 2016, 18:41:14
Esselamu aleykum;Bilin ki, ´ganimet olarak ele geçirdiðiniz´ þeylerin beþte biri muhakkak Allah´ýn, Resûlün, yakýnlarýn, yetimlerin, yoksullarýn ve yolcunundur. Eðer, Allah´a, hak ile batýlýn birbirinden ayrýldýðý gün, iki ordunun karþý karþýya geldiði günde (Bedir´de) kulumuza indirdiðimize iman ediyorsanýz (ganimeti böyle bölüþün). Allah, herþeye güç yetirendir.Her þeyde adil ve kerim olan rabbimize þükürler olsun bizi kanaatkar kullarýndan eylesin inþaallah
radyobeyan