Taze meyve By: ehlidunya Date: 30 Aðustos 2010, 17:49:33
Taze meyve
Günde en az dört taze meyve yiyin, ama meyve suyu içmeyin. Elma ve portakallarý soyup dilimleyerek lezzet için salatanýza ekleyebilirsiniz. Kendinizi doymuþ hissetmenize yardýmcý olurlar, elementine (portakala benzer bir turunçgil) yeþil salataya çok yakýþýr. Ananas sebzelerle iyi gider ve Havvaii aromalý bir sebze yemeðinde, domateslerle piþirilebilir. Altý Haftalýk Planda meyve suyuna izin verilmez. Sadece salata sosu ve piþirme iþlemi için az miktarlarda kullanýlýrlar. Meyvelerin suyunun sýkýlmasý, emilimi düzenleyecek lif olmaksýzýn üç kat fazla kaloriyi kýsa zamanda tüketmemize neden olur. Bütün bir yiyecekte kalori baþýna düþen besin oraný daha yüksektir. Dondurulmuþ meyveler yenilebilir, ama çok besin içermedikleri için konserve meyvelerden kaçýnýn. Tatlandýrýcý olarak konserve meyve kullanmanýz gerekiyorsa (mandalina, ananas), tatlandýrýlmýþ olmadýðýndan emin olun.
Altý haftalýk planda kurutulmuþ meyvelere yer yoktur. Egzotik meyveleri denemek ilginçtir ve diyetinize lezzet ve çeþitlilik katarlar. Favorilerimden bazýlarý, kan portakallar, trabzon hurmasý ve eherimoya (Annona eherimola-tropikal bir Amerikan meyvesi)dýr. Farklý meyveler yiyin ve aþaðýdakilerin çoðunu diyetinize katmaya çalýþýn: Elma, kayýsý, muz, ahududu, yaban mersini, elementine, incir, hurma, greyfurt, üzüm, kivi, mango, kavun, nektarin, portakal, papaya, þeftali, armut, trabzon hurmasý, ananas, erik, frambuaz, çilek ve turunçgiller.
radyobeyan