Fiyonk Tatlısı By: reyyan Date: 28 Ağustos 2010, 23:25:27
Malzemeler :
1 Su B. Yoğurt
2 Çorba K. İrmik
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çorba K. Yumuşak Margarin
Alabildiği Kadar Un
Şerbeti İçin:
3,5 Su B. Toz Şeker
2,5 Su B. Su
1 Dilim Limon
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Fıstık
Hazırlanışı:
Suyu, şekeri ve bir dilim limonu tencereye alın ve kaynatın. Hamuru hazırlayana kadar soğumaya bırakın.
Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı ve yumuşak margarini alın. İyice çırpın. İçine irmiği, kabartma tozunu ve 6 yemek kaşığı kadar unu ilave edin. İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Oklavayla iyice açın. İnce bir hamur elde edince bıçakla 10ar cmlik şeritler kesin.Şeritlerden de 4-5 cm.lik parçalar kesin ve elinizle pileler yapın. Fiyonk yapar gibi hamurun iki ucundan sıkın.Kızgın yağda kızatın. Kızarmış tatlıları havlu kağıda alıp yağını çektirin. Soğumuş şerbete alın.
Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine fıstık serpin. Ceviz ya da fındık da olabilir.
Ynt: Fiyonk Tatlısı By: elifbenal7a Date: 23 Haziran 2014, 23:48:45
Denemek lazım ama çok hoş gözüküyor :)
Ynt: Fiyonk Tatlısı By: cerendemir Date: 23 Haziran 2014, 23:54:08
Çok güzel gözüküyor.İnşallah deneyebiliriz.
Ynt: Fiyonk Tatlısı By: ceren Date: 18 Haziran 2015, 21:50:43
Esselamu aleykum.Rabbim razı olsun paylaşımdan Reyyan abla.
Ynt: Fiyonk Tatlısı By: melda 6D Date: 18 Haziran 2015, 23:03:19
Selamun aleykum. Daha önce hiç yememiştim. Denemek lazım. Ama görünüşü çok güzel.
Ynt: Fiyonk Tatlısı By: Hanife 8.D Date: 18 Haziran 2015, 23:59:41
Ve aleykümüsselam ve rahmetullahü ve berakatühü; bu güzel paylasım icin Rabbim razi olsun insallah. Adını daha önce hiç duymamıstım. Denemek nasip olur insallah..