Dini makale ve yazýlar
Pages: 1
Abdulkadir Geylani'den nasihat By: Sevdacýk Date: 16 Temmuz 2010, 19:28:12
Ey oðul!
Önce kendi nefsine öðüt ver, kendi nefsim düzelt. Sonra da baþkalarýna öðüt ver, baþkalarýný düzeltmeye çalýþ. Sana önce kendi nefsinin özelliklerini, kendi nefsinin ne durumda olduðunu bilmen lazým. Kendinde ýslaha muhtaç bir hal var oldukça baþkalarýný düzeltmeye, baþkalarýna öðüt vermeye kalkýþma. Eðer kendinde ýslaha muhtaç bir hal bulunduðu halde bunu býrakýr da baþkasýnýn ýslahýna kalkýþýrsan yazýk sana!
Baþkalarýný nasýl ve hangi hallerde kurtarabileceðini bilirsin. Sen kendin kör isen, bir baþkasýnýn elinden tutup nasýl bir yere gotürebilirsin? Gözleri görmeyen birisinin bir baþkasýnýn elinden tutup bir yere gotürmesi mümkün olmadýðý gibi, kendi nefsini ýslah etmemiþ birisinin de baþkalarýný irþat edip ALLAH'a götürmesi mümkün deðildir. Ancak kendi gözleri gören kiþi baþkalarýný bir yerden bir yere gotürebilir.

Denize düþen ve yüzme bilmeyen birisini ancak mahir yüzücü olan birisi kurtarabilir. Aynen bunun gibi, ALLAH'a insanlarý ancak O'nu tanýyan birisi götürebilir. ALLAH'ý tanýmayan kiþiye gelince, Ona giden yolda bu kiþi insanlara nasýl rehberlik edebilir ki?
Sana ALLAH'ýn tasarrufundan bahsetme ihtiyacýný duymuyorum. Sen Onu seversin, amellerini sýrf Onun rýzasý için yaparsýn. Asla Ondan baþkasý için yapmazsýn. Ondan korkarsýn, Ondan baþkasýndan asla korkmazsýn.
Takvaya sarýl !

ALLAH Onlardan razý olsun ÝnþALLAH ...


radyobeyan