Dini makale ve yazýlar
Pages: 1
Ey Allah korusun diyen ciddi misin sen By: sumeyye Date: 12 Temmuz 2010, 11:24:41
Ey "Allah korusun!" diyen, ciddi misin sen?

"Allah korusun!"
Sadece Allah'ýn varlýðýna ve uluhiyyetine deðil, O'nun koruyup-gözeten, yaratýp-yokeden, yaþatýp-öldüren, yüceltip-alçaltan, lütuf ya da kahrýyla terbiye eden, ödüllendirip-cezalandýran vasýflarýný bünyesinde toplayan rububiyyetine de inanan bir mü'min olarak, bu duaya tüm yüreðimle "amin!" diyorum

"Amin!" demeseniz ne çýkar? Tarih, Allah'ýn korumadýðý 'Kenanlarýn' kaçýp kendisine sýðýndýklarý sýðýnak, barýnak, tutamak ve korunaklarýn kendilerine mezar olduðu birey, toplum ve uygarlýklarla doludur

Allah korusun!
Allah'ýn korumadýðýný kim koruyabilir ki? Ve Allah'ýn koruduðuna kim iliþebilir ki?
Yanlýz, bu sözü söyleyen, eðer aðzýndan çýkaný kulaklarý duyan biriyse, eðer söylediði sözün aðýrlýðýný tartacak bir bilinç taþýyorsa öyle titremeden "Allah korusun!" diyemez

Allah, deðerlerini koruyanlarý korur

Bir kere, "Allah korusun!" demek, peþinen "Allah'ýn isterse, istediðini koruyabilir olduðu" önkabulünden/inancýndan yola çýkmak demektir Tabii ki tersi de geçerli: "Ýstemezse, istemediðini korumaz"
Bu durumda bazý sorularý sormak kaçýnýlmaz olmuyor mu:

Allah, kimleri korur, kimleri korumaz? Koruyacaklarýnda ne gibi özellikler arar? O'nun korumasý altýnda bulunmak tesadüfi midir? Tabir caizse, o koruyacaklarýný -haþa- kura ile mi belirlemektedir, yoksa onlar zaten belli midir? Allah'ýn koruyacaðýný vaad ettiklerinde aradýðý özellikler nelerdir? Allah'ýn kimleri koruyacaðý ve korumasýný celbetme þartlarý belli ise, O'nun korumasýný isteyenler bu þartlardan ne kadarýný taþýmaktadýrlar?
"Allah korusun!" diye baþlarý sýkýþýnca Allah'a koþanlar, Allah'ýn korumalarý için kendilerine emanet ettiði deðerleri ve öðretiyi korumuþlar mýdýr? Yoksa, onlar Allah'ýn korunmasýný istediði deðerleri korumadýklarý gibi, onu tahrip etmek için ellerinden geleni artlarýna koymamýþlar mýdýr?

Dahasý, Allah'ýn deðerlerini koruyanlara doðduklarý topraklarý zindan edenlerin, baþlarý sýkýþýnca "Allah korusun!" demeleri ciddiyetle ne kadar baðdaþýr? Ya da, Allah katýnda ne kadar ciddiye alýnýr? Samimiyet bunun neresindedir?
O halde, birileri, Allah'a ve O'nun korunmasýný emrettiði deðerlere aldýrmamýþlar, hatta kimi zaman o deðerlere hasým olmuþlar, onlarý savunanlarý düþman bellemiþler, o deðerlere karþý savaþ açanlarýn yanýnda olmuþlar ve bizzat kendileri Allah'a karþý açýlan "deðer yýkýcý" savaþýn lejyonerliðine soyunmuþlarsa, hangi yüzle Allah'tan koruma talebinde bulunabilirler ki?

Ve Allah böyle birinin talebine hangi gözle bakar?
O Rahman'dýr, O Rahim'dir
Doðrusu, Kur'an'da O, aþkýn zatýný tanýtýrken "Benim rahmetin her þeyi kuþatmýþtýr" buyurur
Yine Kitab'ta O'nun en büyük prensibine þöyle dikkat çekilir: "Rabbiniz rahmet ve þefkati kendisine prensip edinmiþtir"

Allah'ýn bu "rahmet ve þefkat" prensibi, dilerim ki O'nun deðerlerine bir ömür saldýrýp da baþý sýkýþýnca "Allah korusun!" diyenleri de kapsar Bunu gönülden dilerim; fakat bilirim ki O, "sonsuz rahmet kaynaðý" olan bir Rahim olduðu kadar, deðerlerine saldýranlardan "öç alan" Müntakim'dir de O, "esirgeyen" bir Rahman olduðu kadar, varlýðýný insanlýðýn deðiþmez deðerlerine savaþ açmaya adamýþ olan kiþi, kurum ve uygarlýklarý "kahreden" bir Kahhar'dýr da

O, suyu getirenle testiyi kýraný bir tutmaz elbet; fakat yine de O'nun "rahmeti gazabýný geçmiþtir"

Ýþte bu yüzden biz O'nun kahrýndan lutfuna sýðýnýyoruz

Gazabýndan rahmetine sýðýnýyoruz

Celalinden cemaline sýðýnýyoruz

O'ndan yine o'na sýðýnýyoruz Bir kez daha Musa Peygamber'in diliyle, Kur'an'dan iktibasla, O'na þöyle yakarýyoruz: "Ýçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak eder misin Allah'ým!"



ALINTI

radyobeyan