Gönüllerin Gülü
Pages: 1
Anne By: neslinur Date: 10 Temmuz 2010, 15:19:29
Anne

Resûlullah (sallallâhu aleyhi ve sellem) þöyle buyurmuþtur: “Cennet, annelerin ayaklarý altýndadýr.” Allah’ýn dünyadan sonraki Âhiret hayatýmýz için hazýrladýðý ve tasavvur bile edemeyeceðimiz kadar güzel Cennet’e girebilmek ve sonsuza kadar orada yaþamamýz için birtakým þartlar vardýr. Bunlarýn hepsini yerine getirsek bile annelerin rýzasýný almazsak, onlarý memnun etmezsek Cennet’e giremeyiz. Cennet gibi yüce bir makam annelerin ayaklarý altýndadýr, yani Cennet’e girmek annelerimizin bizden memnun olmalarýna baðlýdýr. Çünkü anneler her türlü iyiliðe lâyýk saygýdeðer varlýklarýmýzdýr.

Ýslâm’ýn anneye verdiði deðer, þu hadîste pek açýk bir þekilde anlatýlmaktadýr: Bir sahâbî, Hz. Peygamber’e (sallallâhu aleyhi ve sellem) gelip “Kime iyilik edeyim?” diye sordu. Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem), “Annene.” buyurdu. Sahâbî “Sonra kime?” dedi. Peygamberimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) “Annene.” buyurdu. Sahâbî “Sonra kime?” dedi. Peygamber Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) yine “Annene.” buyurdu. Sahâbî dördüncü olarak tekrar “Kime iyilik edeyim?” diye sordu. Peygamber Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) “Babana.” buyurdu.

Hadîs-i þerifte görüldüðü gibi anneler en fazla sevgiye, ilgiye lâyýk olan kimselerdir. Çünkü anneler, evlâtlarýna sevgilerini sýnýrsýzca veren, ilgi gösteren, iyilik yapan kimselerdir. Çocukken anneye olan ihtiyacýmýz sebebiyle yanýndan ayrýlmazken büyüyüp kendi ihtiyaçlarýmýzý kendimiz halledince onlardan uzaklaþmak bir Müslüman’a yakýþmaz. Müslüman, vefakâr insan demektir. Annelerle olan alâka ise diðer insanlara gösterilen vefakârlýðýn kat kat üstünde olmalýdýr.

Ynt: Anne By: sedanurr Date: 19 Nisan 2018, 07:24:17
Esselamünaleyküm Annelerimiz hadiste de belirtildiði gibi en fazla sevgi ve ilgiye layýk olan kimsedir, ayrýca cennete girebilmek için de annelerimizin bizden razý ve memnun olmasý gerekir❤
Ynt: Anne By: Sevgi. Date: 19 Nisan 2018, 15:38:28
Aleyküm Selam. Rabbim bizlere herzaman büyüklerimizin hayýr duâlarýný alanlardan eylesin inþaAllah
Ynt: Anne By: ceren Date: 19 Nisan 2018, 17:21:38
Aleykumselam.Rabbim razý olsun paylasimdan kardeþim. ..
Ynt: Anne By: Bilal2009 Date: 19 Nisan 2018, 17:47:13
Rabbim bizleri annelerimizin ve babalarýmýzýn deðerini bilen kullarýndan eylesin Rabbim paylaþým için razý olsun

radyobeyan