Dini makale ve yazýlar
Pages: 1
Musibet Sebebleri By: Sevdacýk Date: 01 Temmuz 2010, 14:42:34
Bugün ümmetin baþýnda dolaþan felâket bulutlarýnýn sebeplerini Peygamberimiz Efendimiz (S.A.V.)'in Hadis-i Þeriflerinde bakarsanýz bulursunuz. Ýþte onlardan biri. Efendimiz buyurdu ki:

"Ahir zamanda (dünyanýn sonuna doðru) kâfirler mü'minlerin üzerine yemek yiyenlerin tabaklarýna çullandýðý gibi saldýracaklar.

Ümmet az mý olacak Ya Rasûlallah? dediler.

Buyurdu ki:

Hayýr çok olacak. Ancak o ümmetin baþýna daha önceki milletlerin hastalýðý arýz olacak. O hastalýklar ikidir:

1- Ölümden korkacaklar

2- Dünya sevgisine aþýrý dalacaklar" buyurdu.

Þimdi biraz düþünelim. Ölümden korkmak demek "dünyayý ben mi kurtaracaðým", "bana dokunmayan yýlan bin yýl yaþasýn", "gelen aðam, giden paþam"ç felsefesiyle yaþamak demektir. Ýyiliði emretmekten, cihadtan çekilmek demektir. Bunu yaparsam zarara uðrarým, þöyle olursam ölürüm duygusuna kapýlmaktýr. Bu ve benzeri hallere düþmek belâ sebebi olur.

Dünya hýrsý da belâ sebebidir. Hýrs ALLAH'a kulluðu helâk eder. Öncekiler ölümü, ahireti, ALLAH'a kulluðu unutmamak için sebepler oluþtururlarmýþ. Bir misal vereyim:

Sahabe-i Kiram'dan Rebi bin Haysem, evinde bir mezar kazmýþtý. Hergün bir miktar zaman o mezarýn içine girer yatardý. Böylece ALLAH'a kulluðunun icaplarýný daha iyi yerine getirdi. Ve derdi ki, "Bir saat ölümü unutursam, kalbim kararýp bir çeþit oluyor."

Ömer bin Abdulaziz (R.A):

"Ölümü çok hatýrla. Çünkü sýkýntýda olursan, o sana teselli olur, nimet içinde olursan o nimetin tadý kaçar, seni dalalete götürmez" derdi.

Demek ki, ölüm korkulacak bir þey deðil. ALLAH'ýn emirlerini yerine getirenlerin erken ölecekleri diye de bir kayýt yok. Bazýlarý "iyiler çabuk ölür" diye mýrýldanýrlar. Bu bir safsatadan ibarettir. Tayin edilen ecelin, gelme zamaný ne ileri ne de geri olur. Kur'ân'da buyurulan da budur.


radyobeyan