Etimek By: ezelinur Date: 28 Haziran 2010, 21:04:42
Malzemeler
2 Su bardaðý + 1 çay bardaðý toz þeker
2 su bardaðý su
1 paket etimek
5 su bardaðý süt (1 Su bardaðý krem þanti için )
2 çay bardaðý un
1 paket vanilya
1 paket krem þanti
Hazýrlanýþý
1. 2 su bardaðý toz þekeri tencereye alýn. Kýsýk ateþte üzerine hiç su koymadan rengi kahverengileþinceye kadar kavurun.
2. Üzerine 2 su bardaðý suyu ilave edip þeker eriyinceye kadar kaynatýn.
3. 1 paket etimeði orta boy bir tepsiye dizip hazýrlamýþ olduðunuz þerbeti dökün ve dinlenmeye býrakýn.
4. Bu arada kalan 1 çay bardaðý þekeri sütü ve unu karýþtýrarak muhallebi kývamýna getirin.
5. Muhallebiyi ocaktan almaya yakýn içine vanilyayý ilave edin ve biraz dinlendirin.
6. Etimeklerin üstüne muhallebiyi döküp soðumaya býrakýn.
7. Krem þantiyi paketin üstündeki tarife göre hazýrlayýp, soðuyan tatlýnýn üstüne kaplayýn.
8. Dilediðiniz mevsim meyveleri ile süsleyip dinlendirdikten sonra servis yapýn.
Afiyet Olsun
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net
Ynt: Etimek By: Salihalp Date: 28 Haziran 2010, 21:37:49
oo çok iþtah açýcý olsa gerek ben dafa farklý yapýyordum bunuda denerim inþ.teþekkürler kardeþ..