Masonluk By: armi Date: 02 Mart 2010, 17:47:04
MASONLUK
Uluslararasý bir menfaat kuruluþu. Bünyesine özel vasýflý ve seçkin insanlarý alarak geniþ bir teþkilatlanma içerisine giren masonlar, dünyanýn hemen her yerinde seslerini ve etkilerini duyurmuþlardýr.
Masonluk, Yahudiliðin gizli faaliyet gösteren bir örgütüdür. Bütün rütbelerini, sembollerini muharref Tevrat´tan almýþtýr. Giriþ törenleri Tevrat doktrinine uygun olarak yapýlýr.
Masonlar, Yahudilerle olan baðlarýný sürekli inkâr etmekte ve onlarla hiçbir iliþkilerinin olmadýðýný iddia etmektedirler. Eðer Yahudilerle olan baðlarý anlaþýlýrsa, toplum tarafýndan hoþ karþýlanmayacaklardýr. Bunun yerine kendilerini bir hayýr kurumu, bir kardeþlik, yardýmlaþma cemiyeti olarak topluma lanse etmeye çalýþmaktadýrlar.
Masonlar yalnýzca üyelerine mahsus olarak çýkarttýklarý Mimar Sinan, Türk Mason Dergisi, Akasya, Büyük Þark gibi dergilerde, Yahudilerle olan baðlarýný açýkça ifade etmektedirler. "Ritüellerimizde Tevrat´tan sayýsýz alýntýlar mevcuttur" (Mimar Sinan, Sayý 47, s. 39).
Tevrat´ýn, Yahudi ýrkýnýn bir ideoloji ve doktrin kitabý olduðunu öncelikle belirtmekte fayda vardýr. Bu ideolojinin siyaset sahnesindeki ismi Siyonizmdir. Siyonizm, Masonluk hep Tevrat´tan kaynaklanan felsefenin uygulamadaki örnekleridir.
Bozulmuþ ve deðiþtirilmiþ Tevrat´ta Yahudi ýrkýnýn dünya milletlerine yapmasý emredilen vahþet ve katliam þekilleri ayrýntýlý bir biçimde belirtilirken, gizli, dikkat çekmeyecek yöntemler de detaylarýyla anlatýlmýþ, çeþitli yollar gösterilmiþtir. Bu yöntemler uygulandýðýnda milletler içten çökertilecek ve ne hedef alýnan milletler bunu farkedebilecek, ne de olaylarýn arkasýnda bir Yahudinin ismi duyulacaktýr.
Sadece kendi gizli kaynaklarýnda Yahudilikle iliþkileri anlaþýlan Masonluk, iþte Yahudiliðin Tevrat´ýn telkinlerini aynen benimseyen ve gizli faaliyet gösteren kollarýndan biridir.
Masonlar, Yahudilikle olan alâkalarýný gizli tutmayý lüzumlu görmektedirler. Çünkü Siyonizm ile ayný amacýn güdüldüðünü anlatarak faaliyet göstermek yerine, yardým kuruluþlarýný paravan yapýp hayýrsever kiþiler görünümü altýnda bu amaca hizmet etmek kendileri açýsýndan daha verimli sonuçlar doðurmaktadýr.
Masonluk, esas itibariyle Yahudi olmayan birtakým insanlarý bir gizli dernek çatýsý altýnda toplayýp, eðiterek, onlarý herhangi bir sahada Yahudiliðe ve Yahudilik ideallerine hizmet eder hale getirmek için verilen bir tedris usulüdür.
Siyonistler, Yahudilik kavramýyla beraber, Siyonizm hedeflerinin insanlarý ilk planda ürkütebileceðini düþünerek kendi tanýmlamalarýyla, toplum içerisinde baþarýlý olmuþ, meslek sahibi, zengin, saygýlý kiþilerle, kardeþlik, dostluk, barýþ gibi insanlara sýcak gelen kavramlarla Masonluk bünyesinde ve Rotary, Lions, Liones gibi kulüpler aracýlýðýyla çalýþmalarýný sürdüregelmiþlerdir. Böylece hem Siyonist hedefleri ilk planda öne çýkarmamýþ olmak ve hem de Yahudi olmayan insanlar vasýtasýyla Yahudilik ideallerine hizmet ettirmiþ olmak amacýný gerçekleþtirmiþlerdir (Ali Uður, Masonluk, Soruþturma Dýþ Politika dergisi, s. 3).
Ütopist mahiyette insanlýk, dünya vatandaþlýðý, enternasyonalizm gibi kozmopolit ilkeleri benimsediðini iddia eden, ancak ayný teþkilat mensuplarýný kardeþ gören ve teþkilat içindekilere yardýmcý olan; inanç ve vicdan hürriyeti mücadelesinde bulunmakla beraber, Masonluk imanýný benimsetmek isteyen; umumiyetle liberal, kapitalist, kendi inancýna uymak þartýyla imtiyazlý; oligarþik olmakla beraber sözde demokrat görünen; ehliyet, liyakat, fazilet esaslarýna, Mason kardeþliðini tercih eden; malî imkânlarý ve elemanlarý geniþ bir teþkilata sahip, disiplinli, otoriter, beynelmilel hüviyetteki bu kurum, gizli, esrarengiz birtakým gelenek ve sembollere sahip bulunuyor. Bu sembollerin köklerinin (üçgen, nur, altý köþeli yýldýz, akasya, duvarcýlýk, hiram-mabet þekli vs.) eski Mýsýr ve Yahudi geleneklerine dayandýðý Masonluk yayýnlarýnda belirtilmiþtir. Masonluk, insanlýðý bir bütün olarak görmek istemesine raðmen yalnýz birbirini kardeþ tanýmasý, ehliyet, liyakat vb. vasýflar yerine locaya mensup olduðu için himaye görmesi, bir tehlike anýnda veya bir yardým isteðinde kendi milletine karþý da olsa, loca mensubunun yardýmýna yönelinmesi, kozmopolit mahiyeti, biricik hakikatin yalnýz Masonluk ilkelerinde görülmesi, zaman zaman din ve milliyet aleyhindeki tutumu dolayýsiyle, localarda Yahudilerin, dönmelerin bilhassa önemli mevkilerde bulunmasý gibi sebeplerle, itirazlara uðramýþ ve Yahudi emellerine, ülkülerine vasýta olduðu Ýsrail devletinin kurulmasý için bir araç olarak kullanýldýðý ve Yahudiliðin beynelmilel himayesinin arka planda bulunduðu ileri sürülerek tenkid edilmiþtir (Ömer Rýza Doðrul, Eski Mýsýr´da Masonluk Ýzleri, Selâmet Mahfilinde Dört Konferans, Ýstanbul 1930, s. 4).
1717´de kökleri çok eski olduðu halde Ýngilterede kurulup geliþtirilen Masonluk, Ýngiltere Yahudileri yanýnda, Ýngiliz Emperyalizminin sömürgeciliðinin yanýnda, her tarafta ajanlar, sempatizanlar, aldatýlanlar, yanýltýlanlar elde ederek geliþmiþ ve Ýngiliz uyduluðuna bilerek bilmeyerek hizmete sevkedilmiþlerdir. Ayný þekilde Amerika´da da Mason localarýna Yahudiler kesinlikle hâkimdir. Orada da ticarî, iktisadî, siyâsî mevki sahip olmak isteyenler onun desteðine muhtaç hale getirilmiþlerdir.
1822-1884 yýllarýnda ilân edilen Anayasa ve arkasýndan yapýlan seçimler sýrasýnda meclis tutanaklarý gözden geçirilirse, Rumlarýn, Ermenilerin ve diðer azýnlýklarýn nasýl çýkar ve bölünme doðrultusunda gayret sarfettikleri anlaþýlýr. Bu konuda önemli rolü bulunan Mithat Paþa´nýn kimliði bir hayli enteresandýr. Macaristanlý bir hahamýn oðlu olan Mithat Paþa, Türk devletinde yenilikler yapmaða baþlamýþtýr. Yahudi prensiplerine dayanan mektepler açtýrmýþ ve mekteplerde ihtilacý doktrinleri öðretmiþtir. Mithat Paþa, Jön Türkler partisini kurmuþtur. Bütün Avrupa´da kendi sýrdaþý olan Simon Deutch´un talimatýyla yapýlmýþtýr. Sultan Abdülaziz´in katli, Mithat Paþa´nýn gözü önünde gerçekleþtirilmiþtir (Kemal Fedai Coþkuner, Yakýn Tarihimiz ve Siyonizm, Orta Doðu, 10 Ocak 1976).
3 Kasým 1839 Sultan Abdülmecid´in tecrübesizliðinden istifade eden Mustafa Reþit Paþa´nýn gayretiyle Tanzimat Fermaný ilân edildi. Bunun üzerine yabancý kuruluþlar, azýnlýklar kuvvetlendi. Bu hareketi benimseyenlerce buna "Tanzimatý Hayriye" adý takýldý. Kozmopolitlik, yabancý etkisi ve aþaðýlýk duygusu yayýldý. Bu sebeple buna "Tanzimatý Þerriyye" diyenler de vardýr. Tanzimatý ilân eden Mustafa Reþit Paþa, Ýskoçya Mason locasýna mensup bir kimseydi (Prof. Dr. Hikmet Tanyu, Siyonizm ve Türkler, Ýstanbul Bilge Yayýnlarý, s. I, 281)
Masonluktaki Tanrý anlayýþý Deist bir anlayýþtýr. Deizm ise Ýslâmlýk, Hristiyanlýk, Musevilik gibi semavî dinlerdeki Allah inancýna bir reaksiyon olarak ortaya çýkmýþtýr. Bu anlayýþa göre, kainatý aþan bir varlýk vardýr. Fakat insanoðlu bu varlýðý tam manasýyla bilemez. Onun için bu varlýða yakarýlmaz, ondan birþey istenmez ve onun insanlarý sevmesi, imtihan etmesi beklenemez. Böyle olunca ahiret düþüncesi ve öldükten sonra dirilmek fikri de iptal edilmiþ oluyor. Deist anlayýþý biraz daha ileri götürdüðümüzde Ateizm noktasýna gelirsiniz. Zaten özellikle Fransýz locasýna kayýtlý masonlarda bu anlayýþ yaygýndýr (Yesevizade, Soruþturma, Masonluk, Dýþ Politika, sayý 3, s. 109).
Sion kelimesi "Allah´ýn krallýðý" manasýna gelir. Tevrat´taki üstün ýrkla alâkalý ayetler Siyonizm fikrinin temellerini teþkil etmektedir.
Yahudilerin Allah´ýn seçmiþ olduðu millet olduðu yolundaki söylentilerin kaynaðý Tevrat´ta çeþitli bablar içerisinde yer almaktadýr. Bunlardan iki tanesi aþaðýdaki þekildedir:
"Ben dedim: Siz ilâhlarsýnýz ve hepiniz Yüce Allah´ýn oðullarýsýnýz. Kalk, ey Allah (ey oðullarým) yeryüzüne hükmet. Zira, milletlerin hepsine sen varis olacaksýn" (Mezmur Bab. 82, Âyet. 6-8 s. 598).
"Çünkü sen Allah´ýn Rabbe Mukaddes bir kavimsin. Allahýn Rab, yeryüzünde olan bütün kavimlerden kendisine has kavim olmak üzere seni seçti" (Tesniye Bab. 7, Âyet 6 s. 184).
Yukarýdaki sapýk ve ahlâk dýþý sözde Tevrat ayetlerine daha yüzlercesini eklemek mümkündür. Bütün bunlar da göstermektedir ki, Masonluk; azmýþ ve gözü dönmüþ Yahudinin Siyonist menfaatleri doðrultusunda ülkelerin yetiþkin insanlarýný kendine hizmet ettirerek ideallerini gerçekleþtirmek yolundadýr.
radyobeyan