Korsan Windows 7 kullananlar dikkat By: zahdem Date: 13 Þubat 2010, 15:33:06
Microsoft, Windows 7'nin orijinal olup olmadýðýný kontrol etme metodunu elden geçirdi.
Korsan kullananlarý tespit ederek iþletim sistemlerini aktive edilmemiþ hale getirecek olan bu kontrol önümüzdeki günlerde gerçekleþecek.
Windows Update aracýlýðýyla yüklenecek korsan kontrol, aktive edilmiþ sistemleri derinlemesine ve farklý metodlarý bir arada kullanarak kontrol edecek.
Windows Genuine Advantage Program yöneticisi Joe Williams, bu yöntemin önceden OEM olarak aktive edilmiþ gibi gösteren, ya da toplu key oluþturucularý kullanarak kendini orijinal gibi gösteren iþletim sistemlerini tespit edebileceðini belirtti. Korsanlarýn geliþtirdiði yeni yöntemlere karþý, Microsoft'un da boþ durmadýðýný aktardý.
Yeni uygulama ile birlikte, korsan olarak aktive edilen Windows 7'ler deaktive edilecek. Ancak kullanýcýlar bu iþlemin ardýndan Windows 7 dýþýna itilmeyecek. Onun yerine Windows 7, "korsan kullaným" ile ilgili uyarýlar göstererek kullanýcýyý orijinal sürüme geçmesi için uyaracak.
Bir diðer tahmin ise, daha önceki uygulamalarda da olduðu gibi, bu güncellemenin otomatik güncelleme üzerinden geleceði yönünde.
Windows 7 Starter Edition ve Basic sürümlerinde korsanlýk nadir olduðu için bu sürümler kontrolün dýþýnda tutulacak.
HÜRRÝYET
radyobeyan