Bedenle Yapılanlar
Pages: 12
Abdest Nasıl Alınır By: GizEmLi_yAzaR Date: 10 Aralık 2007, 15:55:17
1-) Önce euzü besmele çeker ve abdest almaya niyet ederiz.

    2-) Ellerimizi bileklerimize kadar yıkarız.

    3-) Ağzımıza sağ elimizle üç defa alır, iyice temizleriz.

    4-) Daha sonra, burnumuza üç defa su alır temizleriz. Şafii olanlar üç defa ağza ve burna beraber su verirler.

   5-) Bundan sonra yüzümüzün her tarafını üç defa yıkarız.

    6-) Evvela sol el ile sağ kolumuzu, sonra da sağ el ile sol kolumuzu dirseklerimizle beraber yıkarız.

    7-) Eller ıslatılır, Hanefiler bir defa başın en az dörtte birini meshederler. Şafiiler ise, en az üç kılı üç defa meshederler. Fakat başın tamamını meshetmek daha iyidir.

    8-) Sonra kulakların hem içlerini hem de dışları meshedilir.

    9-) Bundan sonra Hanefiler boynunu meshederken, Şafiiler boynunu meshetmezler.

   10-) Daha sonra önce sağ ayağımızı, sonra da sol ayağımızı topuklarla beraber temizce yıkarız.

    Böylelikle abdestimizi tamamlamış oluruz.

  Abdestten Sonra Okunan Dua
"Bismillahirrahmanirrahim. Eşhedü enlâ ilahe illAllah-u vahdehu lâ şerike leh. Ve eşhedü enne Muhammeden abduhü ve Rasulüh. Allahümmec-alni minettevvabine vec’alni min el mütedahhirine vec’alni min ibâdike’s-sâlihine sübhanekellahümme vebiham-dike ve eşhedü enlâ illâ ente estağfirüke ve etübu ileyke"

    "Allah'dan başka ilah olmadığına, O'nun bir (tek) olduğuna, ortağı bulunmadığına ve Muhammed (s.a.v.) O'nun kulu ve resulü olduğuna şehadet ederim.

   Ey Allah'ım!

    Beni çok tevbe edenlerden ve (günahlarından) temizlenenlerden eyle! Ve beni salih kullarından eyle! Seni (her türlü noksanlıktan) tenzih ederim ve sana hamd ederim. Şehadet ederim ki senden başka ilah yoktur. Affına sığınır ve sana tevbe ederim."

    Bu dua okunduktan sonra, bir, iki, ya da üç defa kadir suresini okumak iyidir. Çünkü Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur;

“Kim abdestini bitirince Kadir suresini bir defa okursa, sadıklardan olur. İki defa okursa şehidlerin divanına yazılır. Üç defa okursa, peygamberlerle haşrolunur.” (Deylemi)

İnna enzelahü fî leyletil kadr. Ve mâ edrâke mâ leyletül kadr. Leyletül kadri hayrun min elfi şehr. Tenezzelül melâiketü ve’r-ruhu fîha bi’izni Rabbihim, min külli emrin selam. Hiye hatta matla’il fecr.

    “Şüphesiz Biz onu (Kur’an-ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sana ne bildirdi. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gece melekler ve ruh, Rablerinin izniyle her iş için inerler. O gece, tan yeri ağarıncaya kadar bir selamdır.”



Ynt: Abdest Nasıl Alınır By: mevlüdekalınsaz Date: 04 Haziran 2014, 19:20:45
Esselamü aleykum; paylaşım için Mevlam razı olsun..Vesilenizle bildiklerimizi  pekiştirdik,bilmediklerimizi de okuyup öğrendik inşallah... Mevlam öğrendiklerimizle,okuduklarımızla en güzel şekilde amel edebilmeyi nasip eylesin...amin
Ynt: Abdest Nasıl Alınır By: Yazgül_8-A Date: 04 Haziran 2014, 22:15:49
Ve Aleykümüsselam; paylaşım için ALLAH c.c razı olsun.. Gerekli bir paylaşım olmuş ve bildiklerimizi tekrarladık..
Ynt: Abdest Nasıl Alınır By: cerendemir Date: 04 Haziran 2014, 23:27:43
Aleykümselam.Allah razı olsun paylaşan kardeşimiz den.
Ynt: Abdest Nasıl Alınır By: Burcu7 Date: 04 Haziran 2014, 23:32:03
bilgiler için teşekkürler abdest almasını biliyordum ama dualarını bilmiyordum öğrenmiş oldum.
Ynt: Abdest Nasıl Alınır By: yunushan7d Date: 04 Haziran 2014, 23:53:33
Selamun Aleyküm.Abdest almayı bilmeyen ve ya yanlış alan arkadaşlarım var.Cuma günleride görüyorum.Onlarda okursa çok güzel olur.Çünkü temizlik imandan gelir.
Ynt: Abdest Nasıl Alınır By: Bilal2009 Date: 23 Temmuz 2015, 16:29:16
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah , Abdestten önce de misvak kullanmak güzeldir.  Rabbim ( celle celaluhu ) bizleri peygamberler ile hasrolanlardan eylesin.
Ynt: Abdest Nasıl Alınır By: Sümeyye Şahiner7B Date: 21 Ekim 2015, 17:24:25
Allah'tan başka ilah yoktur .Allah birdir, tektir. O çok sabırlı olandır.O, az iyiliğe çok ödül veren,verdiği ödülü de kat ve kat arttırandır.O istediğini istediği anda bulandır.O,bütün varlıkların ihtiyacını karşılayan,fakat hiç kimseye ve hiçbir şeye ihtiyacı bulunmayandır.Cennetin kapılarını da namaz açar.Bu günden itibaren abdestimizi alıp namazımızı kılmaya başlayalım.
Ynt: Abdest Nasıl Alınır By: Eda Coşkn 7 Date: 26 Nisan 2016, 07:18:32
Herkese  selamun  aleyküm  arkadaşlar bir önemli husus ise abdest almaktır abdest alırken özen göstererek , temiz bir şekilde abdestinizi almalıyız.:-):-) Hepiniz  ALLAH  â emanet  olun.:-):-)

Ynt: Abdest Nasıl Alınır By: Yağmur Gümüş Date: 26 Nisan 2016, 14:50:42
Bismillah...
Rabbimin izni ile zaten biliyorduk. Rabbim bilmeyenlere öğrenmeyi nasip etsin inşallah...
Allah cc. razı olsun.
Ynt: Abdest Nasıl Alınır By: Alican 7-B Date: 26 Nisan 2016, 21:30:57
Aleyküm selam ve rahmetullah ve berekatühü. Abdest almayı önceden de biliyorsun ama tekrar sayenizde yazılı olarak öğrenmiş olduk. Rabbim bilmeyenlerin öğrenmesini nasip eder inşallah. Rabbim paylaşım için razı olsun.
Ynt: Abdest Nasıl Alınır By: HALACAHAN Date: 26 Haziran 2016, 18:29:12
Aleykum selam..Paylasiminiz  ile bildiklerimizi pekistirdik  Allah razi olsun hepinizden ..
Ynt: Abdest Nasıl Alınır By: HALACAHAN Date: 25 Mart 2017, 02:13:51
Aleykum selam Insaalalh bu guzel bilgilerimizi pekistirenlerden oluruzz
Ynt: Abdest Nasıl Alınır By: Sevgi. Date: 25 Mart 2017, 02:19:06
Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Mevlamız'a  nekadar şükretsek az olur. Çünki insan abdest aldıkça manevi temizliği artar ve ibadetlerini daha güzel huşu içinde yerine getirir. Mevlam bizleri herdaim abdestli olan kullarından eylesin inşaAllah. Amin ecmain.
 Bilgiler için Allah Razı olsun.
Ynt: Abdest Nasıl Alınır By: Esila Esma Date: 03 Mayıs 2019, 11:35:37
Kuran okumak ve namaz kılmak hac gibi ibadetler için abdest şarttır.. Ve ibadetler imizin zayi olmaması için bu konunun iyi bilinmesi gerekiyor faydalı bilgiler için tşk ederiz..

radyobeyan