Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua By: sumeyye Date: 03 Ocak 2010, 23:19:08
Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua
Beyhakî îbni Abbas´tan rivayet eder. O şöyle der: "Peygamber (s.a.v.), Isrâ Sûresi´nin: "De ki: îster yâ Allah diyerek ister yâ Rahman diyerek çağırın. Hangisiyle çağırıp dua etseniz, nihayet Esmâ-i Husnâ (en güzel isimler) ancak onundur!...11 âyetiyle ilgili olarak şöyle buyur muştur: "Bu âyetin yatmazdan önce okunması, hırsızlık tehlikesine karşı, bir emniyet vesilesidir."
Peygamberimiz´in zamanında, O´nun ashabından biri, yatmazdan önce bu âyeti okuyup yatmıştı... Derken henüz o uyumadan evine bir hırsız girdi. Hırsız evde ne varsa toplayıp çuvalına doldurdu. Çuvalı sırtlayıp kapıya vardı. Fakat kapı kapalıydı. Çuvalı yere koyup kapıyı açmak istedi. Fakat, kapının açık olduğunu gördü. Kapı zâten acıkmış diyerek çuvalını sırtına aldı, kapıdan çıkmak istedi. Fakat gördü ki kapı kapalıdır. Bunu üç defa tekrarlamak zorunda kaldı. Çıkmaktan âciz ol duğunu anlıyarak hayretler içinde kaldı. Bu sırada ev sahibinin güldü ğünü işitti... Ev sahibi kendisine dedi ki: "Boşuna uğraşıyorsun, sen bu çuvalla bu evden çıkamazsın... Çünkü ben bu evin etrafını kale ile çe virmiş durumdayım!" Bunun üzerine hırsız, çuvalım boşaltarak evi ter-ketinek zorunda kalmıştır..." [8]
[8] Allame İbni Kesir, isrâ Sûresi´nin bu ve bundan sonraki son âyetini tefsir eder ken demiştir ki: "Rivayet edilmiş bulunan bir hadise göre, Peygamber (s.a.v.), bu son ayet hakkında: "Bu ayet, Allah´ın izzetini, büyüklüğünü bildirdiği için "Ayetü´l-lzz´dir!" diye buyur muştur. Bazı eserlerde de: "Bu âyet, herhangi bir evde, yatmazdan önce okunacak olursa, o gece o eve hırsızlarım veya başkalarının bir zarar vermemesine vesile olur!" denilmiştir. Daha doğru olanını bilen, şüphesiz Allah´tır."
İşte, İbni Kesir merhumun tefsirinde, mezkur ayetin, hırsızlık tehlikesine veya başkaca bir fitne korkusuna karşı bir emân olması hakkında söyledikleri bunlardır. Yâni o bu hususu: "Daha doğrusunu Allah bilir diyerek noktalamış, fakat ehl-İ-hadisce malum ve maruf bulunan bir sened zikretme m iştir.
(Dikkat edersek, muhakkık´ın bu sözlerinin müfessir İbni Kesifin: "Bazı eserlerde..." diyerek başladığı ve Isrâ Sûresinin sondan ikinci ayetinin "hırsızlık tehlikesine karşı bir emân" olduğu üzerindeki rivayetle ilgilidir. Yoksa bu Sûrenin son ayetinin "Ayetül-lzz" olduğu rivayeti üzerinde değildir. Zira bu; İmam-ı Ahmed tarafından rivayet edilmiştir. Râvisi de malum ve maruftur: Ashab´ın Ehl-i Bedir olanlarından biri konuşmaya başladı mı, hemen bu Tevhıd ve İzz Ayetini talim buyururdu.) (Bakınız; İbni Hişam, 2/365 ve Kur´an-ı Hâkim ve Mea!-ı Kerim, 2/532) (m.)
Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/335-336.
Ynt: Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua By: sumeyye Date: 24 Mart 2014, 02:25:23
Bizlerde inşaallah bu şekilde dua edenlerden olalim..Rabbim c.c. ilmimizi arttirsin , Amin.
Ynt: Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua By: yagmur_7-c Date: 13 Nisan 2014, 22:25:22
SELMUNALEYKUM;
Amin, amin,amin amin sümeyye hocam... Rabbim duanızı kabul buyursun. Hırsızlıktan dha doğrusu bütün şerlerden korunmak için Allah a sığınmak gerekir. Rabbime bu tür hususlardan ona sığınırım. Amin..
Ynt: Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua By: sumeyye Date: 14 Nisan 2014, 01:47:26
a.s.. , değerli kardeşim hayirli duana amin ecmain inşaallah.
Ynt: Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua By: Rüveyha Date: 14 Nisan 2014, 02:00:32
Amin kardeşlerim. Mevlam her anı dua olan kullarından eylesin bizleri.Mevlam bu duaları hayatımıza geçirmemizi nasip eylesin
Ynt: Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua By: Sevde38 Date: 14 Nisan 2014, 09:19:58
Araf 54 hırsızlığa karşı evden çıkmadan okunur diye duymuştum, seyahatlerde de okuyordum. Eee , Rabbim derdini verir de devasını birle sınırlar mı? Kelamının her biri şifa Allahım(cc).
Ynt: Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua By: Zeynep7D Date: 02 Haziran 2014, 13:08:54
Ne kadar büyük bir Rabbimiz var. O'na her şeyi verdiği için şükür etmeliyiz. Çok ibretlik . Dua etmeyenler için de bir adım atmalarını sağlayabilecekleri bir hadis.
Ynt: Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua By: -merve-7d- Date: 02 Haziran 2014, 17:01:24
allah inşallah bizleri bu dua sayesinde hırsızlardan korur .paylaşım için teşekkürler...
Ynt: Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua By: Burcu7 Date: 02 Haziran 2014, 17:10:41
ilginç bir olay buna benzer şeyler tv da yayınlanıyor biraz insanın inanası gelmiyor ama böyle dini bir topluluktan duyunca insan güvenerek okuyor.
teşekkürler...
Ynt: Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua By: rabianur 8/B Date: 02 Haziran 2014, 17:21:33
esselamu aleyküm;
çok ilginç bir olay inşALLAH bu duayla ALLAH 'ım bizide korur.
Ynt: Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua By: rabianur 8/B Date: 02 Haziran 2014, 17:21:55
paylaşım için teşekkürler :D
Ynt: Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua By: Rüveyha Date: 02 Haziran 2014, 17:50:27
Allah razı olsun kardeşim..Her anımız dua olsun inşaAllah.
Ynt: Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua By: sumeyye Date: 03 Haziran 2014, 01:12:33
a.s.. , Burcu kardesim saglam kaynaklar olmasina dikkat etmek gerekli tabiki herhangi birisinin çikipta su dua bunun için gibi sözlerine hemen inanmamaliyiz..Söyleyene baglidir.
Ynt: Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua By: ikranur 7d Date: 19 Mart 2015, 19:53:01
Rabb'im inşallah bizi bu dua sayesinde hırsızlıklardan korur. her evde okunması gereken bi dua. bu bilgi için teşekkür ederiz. Allah sizden razı olsun.
Ynt: Yatmadan Önce Hırsızlıktan Korunmak İçin Okunacak Dua By: ayşe Date: 19 Mart 2015, 20:10:09
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve bereaktuh ; ayetel kürsinin aynı etkiyi verdiğine dair de rivayetler var. allah c.c razı olsun.