Bilim ve Teknolojileri
Pages: 1
World of Warcraft dava ediliyor! By: hafizvuslat Date: 01 Aralýk 2009, 20:07:58



Kaliforniya'da yaþayan bir oyuncu, Blizzard'ýn, WoW olarak bilinen oyununu, insanlarýn hayatýný mahvettiði gerekçesiyle mahkemeye verdi.

Kaliforniya'da yaþayan Erik Estavillo, Activision Blizzard'ý, World of Warcraft adlý devasa online oyununun insanlarýn hayatýný yýktýðý gerekçesiyle dava ediyor. 4 sene içerisinde tüm dünyada adeta bir çýlgýnlýk haline gelen ve halen daha milyonlarca oyuncuya sahip olan World of Warcraft, adeta baðýmlýlýk yapýyor gerekçesiyle birçok kesimden de tepki çekmeye devame diyor.




Erik Estavillo, oyuncularýn aylýk olarak ödediði $14.99 fiyat için de þikayetçi oldu ve WoW oynayan bir oyuncunun, uzun süre emek verdiði karakterini ortada býrakmamak için bir sonraki ay da parasýný ödemek zorunda kaldýðýný, buna ek olarak tüm hayatýný oyuna kanalize ettiðini belirtti. 2001'de EverQuest oynayan birinin intihar etmesini örnek olarak gösteren Estavillo, Blizzard'ýn, oyuncularý hiç düþünmediðini, sadece para kazanmak istediklerini, fakat diðer yönden oyuncularýn psikolojilerinin bozulduðunu iddia etti.


radyobeyan