Yaþamdan Seçmeler
Pages: 1
Propolis helal mi? By: halim Date: 22 Aralýk 2016, 17:55:30
Propolis helal mi?

Propolisin antibiyotik ilaçlardan 100 kat daha etkili olduðu söyleniyor. arýlarýmdan topladýðým propolisi (arý sakýzý) metil alkol ile çözelti haline getiriyorum ve içindeki yabancý tortularý çökeltiyorum. önceden alkolün haram olduðunu bilerek, cezasýna razý olarak ilaç-þifa niyetine metil alkolde çözündürülmüþ propolisli alkolden, damlalýkla kullanýyordum. ancak namaza baþlayýnca iþin ciddiyetini daha iyi kavradým ve þu an kullanmýyorum. ama propolisin þifasýndan da vaz geçmek istemiyorum. verem, kanser gibi hastalýklarý önlediði, vücudun direncini arttýrdýðý gibi bir çok faydasý olduðunu öðrendim. SORUM ÞUDUR; Alkolde çözündürülmüþ propolis sývýsýný bir kap içinde açýkta býrakýp, alkolün tamamen buharlaþtýðýna emin olunca (metil alkol %95 saflýkta su içermez týbbi saf alkol) kalan propolisi þifa niyetine yiyebilir miyim. (15 sene önce verem hastalýðý geçirdim kurtuldum elhamdülillah tekrar yakalanmak istemiyorum) ( ilaç hastalandýktan sonra alýnýr, Ancak büyük hastalýklarý ve vücudun direncini korumak için hasta olmadan önce alýnan vitamin demir hapý,balýk yaðý vb. gibi düþünelim) piyasada satýlan propolis çözeltileri de genelde alkol ile elde ediliyor. alkol olmadan elde edilmesi hem yüksek teknoloji ve bilgi ve makina gerektiriyor, Benim alkolsüz propolis elde etmem imkansýz.

Helal olan ve þifaya vesile kabul edilen bir nesneyi kullanýlýr hale getirmek için alkolda çözmek gerekiyorsa bunu yapmakta sakýnca yoktur.

Alkolü buharlaþtýrdýktan sonra yemek ise zaten helal olur; çünkü bu, bir nesneyi bulaþan pisten yýkayýp temizlemek gibidir.

Alimlerin önemli bir kýsmý, þifa için tek çare ise alkolün bile vücuda alýnmasýný caiz görmüþlerdir.

Selam ve dua ile...
Sorularla Ýslamiyet

Ynt: Propolis helal mi? By: Bilal2009 Date: 22 Aralýk 2016, 17:58:04
Çok güzel açýklanmýþ bir konu . Rabbim paylaþým için razý olsun.
Ynt: Propolis helal mi? By: ceren Date: 22 Aralýk 2016, 22:01:33
Aleykumselam.Propolisin alkol ile karistirilip sonra onu buharda kaynatinca helal olur.Rabbim razi olsun paylasimdan...

radyobeyan