Domates Tursusu By: hafizvuslat Date: 14 Ekim 2009, 16:02:10

Malzemeler :
2 kg yeþil domates
1 kg ince ve küçük sivribiber
4 adet havuç
1-2 dilim limon
1,5 çay bardaðý sirke
3 tatlý kaþýðý kaya tuzu (turþu tuzu)
2 baþ sarýmsak
iyi su (kaynak suyu)
1 demet maydanoz
Hazýrlanýþý:
1. Domates ve biberleri yýkayýn. Havuçlarý kazýyýp halka halka doðrayýn. Sarýmsaklarý soyun.
2. Sivribiberlerin baþlarýný hafifce kesin ya da iðne ile birkaç yerden delin.
3. Sivribiber, domates, sarýmsak ve havucu bu sýrayý takip ederek dolana kadar kavanoza yerleþtirin. (Kavanoz küçük gelirse 2 tane kullanabilirsiniz)
4. Kavanoz dolunca maydanozu yýkayýp demet halinde üzerlerine kapatýn. En üste de bir dilim limon yerleþtirin. Sirkeyi kavanoza ilave edin.
5. Tuzu kavanozu dolduracak kadar iyi suda eritip bir süzgeç yardýmýyla kavanoza doldurun.
6. 3-4 saat kavanozu aðzý yarý açýk þekilde bekletin. (Kavanozdaki hava boþaldýðý için su seviyesi düþecektir) Su seviyesi azalýnca aðzý dolana kadar bir miktar daha tuzlu su ilave edin.
7. Kavanozun aðzýný sýkýca kapatýp serin ve güneþ alamayan bir yerde 15-20 gün bekleyin.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net