Jambonlu Salata By: hafizvuslat Date: 14 Ekim 2009, 15:31:05

Malzemeler :
250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiþ
600 ml su
tuz
150 gr taze bezelye
250 gr kabak, dilimlenmiþ
2 yemek kaþýðý mayonez
4 yemek kaþýðý yoðurt
1/2 çay kaþýðý hardal tozu
taze çekilmiþ karabiber
250 gr lahana, ince doðranmýþ
Taze soðan, kýyýlmýþ, süslemek için
Hazýrlanýþý:
1 Porsiyon:
210 kalori
Suyu bir tencerede bir taþým kaynatýn. Tuzu ve bezelyeleri koyun. Su kaynayýnca ateþi kýsýp bezelyeleri 3 dak. piþirin. Dilimlenmiþ kabaklarý tencereye ekleyip sebzeler yumuþayýncaya kadar, 4-5 dak. daha piþirin.
Süzüp soðumaya býrakýn. Büyük bir kasede mayonez, yoðurt, hardal, tuz ve biberi karýþtýrýn. Lahanayý, jambonu, kabaklarý ve bezelyeyi ekleyin. Tekrar karýþtýrýn. Karýþýmý bir salata kabýna alýp, taze soðanla süsleyin. Bu salatayý dilerseniz hemen servis yapabilir veya süslemeden önce üzerini örtüp buzdolabýnda bir gece bekletebilirsiniz.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net