Buğdaylı Mercimek Çorbası By: hafizvuslat Date: 13 Ekim 2009, 10:35:30

Malzemeler :
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı aşurelik buğday
6 su bardağı et suyu
1 tutam safran
2 çorba kaşığı soya yağı
Tuz
Hazırlanışı:
Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.
Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın.
Ynt: Buğdaylı Mercimek Çorbası By: 7/C Date: 12 Şubat 2014, 15:05:44
SELAMÜN ALEYKÜM;
Resimde çok değişik gözüküyor...
ALLAH razı olsun sizlerden...
Ynt: Buğdaylı Mercimek Çorbası By: 8/A Date: 12 Şubat 2014, 18:53:27
Ve Aleyküme Selam...
Pek yemek ayrımı yapmam ama buda yemek ayrımı yapılmayacak bir yemek...
Ynt: Buğdaylı Mercimek Çorbası By: arife7d Date: 12 Şubat 2014, 19:46:05
cok sevdiğim bir çorba. nasıl yapıldığını da öğrenmiş oldum