YGS'ye az bir zaman kala son taktikler! By: halim Date: 09 Mart 2016, 04:15:16
YGS'ye az bir zaman kala son taktikler
YGS öncesi ve YGS anýna iliþkin sýnava girecek öðrencilerin yapmasý ve yapmamasý gerekenler bu haberde...
Yükseköðretime Geçiþ Sýnavý (YGS) ‘na çok az bir zaman kaldý! 13 Mart 2016 Pazar Günü tüm yurtta eþzamanlý uygulanacak olan bu sýnava baþvuru yapan aday sayýsý 2 milyon 255 bin 386 ile rekor bir seviyeye ulaþtý.
Yükseköðretime Geçiþ Sýnavý (YGS), öncesi ve sonrasýyla üniversite adaylarýndan anne babalara, öðretmenlerden yükseköðretim kurumlarýna kadar birçok bileþeni ilgilendiriyor. En heyecanlý kesimi ise, sýnava girecek olan adaylar oluþturuyor.
Maltepe Üniversitesi Kurumsal Ýletiþim Koordinatörü Utku ÞENTÜRK, YGS öncesi ve YGS anýna iliþkin aday öðrencilerin yapmasý ve yapmamasý gerekenleri özetle þöyle sýraladý
1.Çalýþmayý en az üç gün önce býrakýp sýnavýn psikolojik aðýrlýðýný daha da arttýrmayýn. Son haftayý aylardýr yapmak istediðiniz ancak zaman bulamadýðýnýz hobilerinize ayýrýn. Sinemaya gidin, kitap okuyun, arkadaþlarýnýzla gezin, eðlenin. Kýsacasý bir yýl boyunca üzerinizde biriken stresi atmaya çalýþýn.
2.belirlediðiniz bir sýnav stratejileriniz varsa, misal hangi test türünden baþlayacaðýnýzý, optik formu iþaretleme yöntemlerinizi, kullandýðýnýz kalem ve silgi çeþitlerinizi sýnav anýnda da deðiþtirmeyin.
3. Sýnavdan bir gün önce çok geç kalkmamaya özen gösterin ve o hafta boyunca uyku düzeninizi deðiþtirmeyin.
4. Sýnavdan önce hem psikolojik hem de bedensel saðlýðýnýza dikkat edin, sýnavdan önceki günlerde bedeninizi aþýrý yoracak aktivitelerden ve sporlardan kaçýnýn.
5.Beslenme düzeninizi ve alýþkanlýklarýnýzý deðiþtirmeyin; sýnavdan bir gün önce ya da sýnav günü daha önce hiç yemediðiniz yiyecekleri tatmamaya deðiþik ülke mutfaklarýný denememeye özen gösterin.
6. Sýnava gireceðiniz okul binasýný ve sýranýzý sýnavdan önce mutlaka görün.
7.Sýnav anýnda yanýnýzda bulunduracaðýnýz yedek kalem, silgi, kimlik ve sýnav evraklarýnýzý, özellikle su þiþenizi dökülme olasýlýðýný düþünerek, sýranýzýn üstüne deðil oturduðunuz yere koyun.
8.Sýnav anýnda çeldiricileri kuvvetli zor sorularý çözmek için zamanýnýzý harcamayýn. ÖSYM’nin ölçme deðerlendirme sistemine göre her test türünde %20 ‘çok zor’, %20 ‘çok kolay’ ve %60 ‘normal’ denebilecek sorular bulunmaktadýr. Önce ‘normal’ ve ‘çok kolay’ diye nitelendirilen %80 oranýndaki sorularý doðru yanýtlamaya gayret edin.
9.Her soruyu baðýmsýz bir soru olarak deðerlendirin, bir sorunun çözümüyle uðraþýrken, önceki sorulara verdiðiniz cevaplarý aklýnýza getirerek düþüncelerinizin yönlendirilmesine izin vermeyin.
10.Sýnav anýnda sýnav sonrasýný düþünmemeye gayret edin. Sýnavda alacaðýnýz puanýnýzý, sýralamanýzý ve ailenize ya da arkadaþlarýnýza diyeceklerinizi düþünmeden size tanýnan süreyi sonuna kadar iþlevsel kullanýn.
Yeni Akit