Sahaflar kitapseverleri bekliyor By: halim Date: 12 Ocak 2016, 22:01:05
Sahaflar kitapseverleri bekliyor
Kitapseverlerin ve eski eserlere meraklý olanlarýn yolunun düþtüðü sahaflar, 10. Ankara Kitap Fuarý'nda okuyucularla buluþtu.
Kitapseverlerin ve eski eserlere meraklý olanlarýn yolunun düþtüðü sahaflar, 10. Ankara Kitap Fuarý'nda okuyucularla buluþtu. Ankara'dan 7, Ýstanbul'dan 33 olmak üzere toplam 40 sahafýn katýldýðý fuarda, kitaplara ilginin az olduðu ifade edildi.
Fuara 3 týr kitapla katýlarak, basýmý olmayan eserleri, eski film afiþlerini ve birinci el kitaplarý sergileyen Ýstanbullu sahaflar, yaptýklarý masrafa karþýlýk bekledikleri ilgiyi göremediklerini söylediler.
"Osmanlýca kitaplara ilgi az"
Üsküdar'da 25 yýldýr sahaflýk yapan ve Kýrkambar Sahaf'ý sahibi olan Bayram Koç, sahaflara ve genel olarak okumaya olan ilginin her geçen gün azaldýðýný söyledi.
"Ýnsanlar ikinci el kitabý çöpe atýlmýþ eþya olarak görüyor, para vermek istemiyor" diyen Koç, eski Türkçe ve Osmanlýca kitaplar getirdiðini fakat alýcý bulamadýðýný dile getirdi.
Sahaflarda basýmý olmayan eserlerden ziyade, çok satan kitaplarýn daha çok alýcý bulduðunu ifade eden Koç, "Gençler artýk yeni yazarlarýn çok satýlan kitaplarýný tercih ediyor" dedi.
"Sahaflardaki kitaplar pahalý deðil"
Müteferrika Sahaf'ýn sahibi Lütfü Seymen ise birçok kitap fuarýna katýldýðýný ve insanlarýn kitaplara olan ilgisinin gün geçtikçe azaldýðýný gözlemlediðini söyledi.
Çok eski ve artýk basýmý hiç olmayan eserlerin yüksek fiyattan satýlmasýnýn normal olduðunu ifade eden Seymen, "Sahaf kitaplarýnýn pahalý olduðu algýsý yanlýþ, okuyucular 10-15 liraya çok kýymetli birçok kitabý alabilir" dedi.
AA