Pilavlar
Pages: 1
Tel Sehriyeli Pilav By: hafizvuslat Date: 12 Ekim 2009, 12:36:22







Malzemeler :  

1 kahve fincaný tel þehriyesi
4 çorba kaþýðý tereyaðý
3 bardak su
2 bardak pirinç
Tuz
 

Hazýrlanýþý:

Pirinçleri ayýklayýn, bir tencereye pirinçlerin üzerini örtecek miktarda sýcak, ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Niþastasý kaybolana kadar yýkayýp, süzün. Bir tencereye tereyaðýný koyarak hafifçe kýzdýrýn. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, kaynamaya býrakýn. Diðer taraftan tel þehriyesini yaðda pembeleþene kadar çevirin. Kevgirle yaðdan alýp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarým saat kadar haþlayýn. Pilav suyu iyice kaynayýnca pirinçlerle þehriyeyi birlikte tencereye atýn. Bir - iki defa karýþtýrýp tencerenin kapaðýný kapatýn. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ýsýdaki ateþte piþmeye býrakýn. Tencereyi ateþten almadan önce pilavý bir defa karýþtýrýp servis tabaðýna koyun.  



Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan