Taze Fasulye Diplesi By: hafizvuslat Date: 12 Ekim 2009, 12:35:09

Malzemeler :
300 gr taze fasulye
1 su bardagý pirinç
2 adet orta boy sogan
5 yemek kaþýðý sývý yað
1 çay kaþýðý tuz
2 su bardaðý sýcak et suyu veya tavuk suyu
1 demet taze nane veya derotu
Hazýrlanýþý:
Ýnce doðranmýþ soðan sývý yaðla 1-2 dakika kavrulur. küçük doðranmýþ fasulyelerde üzerine eklenip 10 dakika kavrulur. tuz karabýber serbýlýr. önceden sýcak suda bekletilmiþ pirinç süzülüp kavrulmakta olan fasulyenýn üzerine eklenir. diplenin üzerine et suyu eklenip kýsýk ateþte piþirilmeye devam edýlýr. piþen pilavýnýn üzerine nane veya dereotu ilave edilip servis yapýlýr.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net